又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
asus係自已做代理+維修
有冇人識,可以解答

一部laptop(本身行倒144hz)
有hdmi+thunder3 type c 插口

外接一個2k@144 既21:9mon
係咪th3 type c 先可以行到144hz?
對唔住囉 所以一直落唔到手,13000有部2080可以享受4k mon 但laptop就可以方便做野
有位打機嘅就梗係輕便laptop加打機desktop
有位無錢
https://www.reddit.com/r/razer/comments/7hc5y4/thunderbolt_3_to_display_port_cable_with_support/

有d人話最多120, 最好去store試下
btw用laptop推2k 144係好有難度, mobile gpu唔係同desktop gpu同grade
要laptop個hdmi 係hdmi2.0 條線又係2.0 個mon又係2.0
有120HZ都OK, thanks
th3 > DP cable.
原來如此 一陣CHECK下 Thanks,
List no.3 做緊699USD 係咪狗衝得
USB Ports 4x A3.0; Thunderbolt 1x DP/SP/LP; 1x HDMI 2.0
有冇話要行 Thunderbolt3 定 HDMI 2.0 ?
2樣理論上都得

我load左幾個字都未有藍畫面😂😂
應該無咩事掛
咁照用架喇

我本來-150

但見你咁勇又170,180 咁我就玩到-160

暫時用落又幾ok
但test耐左就會有少少lag一lag既情況出現😂

我諗我應該無set錯掛,之後出番去就按turn on,但係如果我重開電腦,使唔使次次去番依度set嫁?
唔crash 唔BSOD 應該唔關事喎

正常開機開throttlestop 就會load 返save好的設定
下個post加埋膠巴段undervolt教學上去頭先
你要唔要加下圖講throttlestop點用
xtu而家最新version只support desktop k版cpu, 舊d version先任何intel u都用得, 等我下個post剪埋成段加上頭

入咗廠唔整了

何況原意係基本教學

有心研究就google啦
原來膠巴係廠 唔緊要啦用住上面果段先, 辛苦哂你係醫院仲答呢個post d問題
入咗廠先得閒

又唔係咩大病,今日做小手術無大礙,不過血壓有d高所以喪瞓中

應該聽日出院
早排出差一個星期,帶Area 51m 就可以喺外面都玩到4k gaming

今次住兩晚醫院,就帶部zephyrus s, 起碼唔駛抬兩隻火牛,悶悶哋玩吓舊game 就算
屌gx502香港個價仲貴過大陸,有冇可能啊
正常發揮
on9先係香港買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞