又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
有無人用到 CITI 50 ??
xtu而家有BUG 開機好多時唔會自動LOAD PROFILE
用throttlesto比較好 唔洗每次手動開
另外想請問下膠爸 gs531gs type-c port係咪冇得叉電一定要用翻DC IN?
6月頭用左-50
各位巴打呢部點睇
見GX513都要usd1349,諗住不如加多少少買呢部
唔知呢部好定GX531GS好
平時都係打機,多數屋企固定位置用,偶然會拎出街

ASUS ROG Strix Hero II Gaming Laptop, 15.6" 144Hz IPS Type Full HD, NVIDIA GeForce RTX 2060, Intel Core i7-8750H, 16GB DDR4, 512GB PCIe Nvme SSD, RGB KB, Windows 10, GL504GV-DS74 https://www.amazon.com/dp/B07MKLLM1Y/ref=cm_sw_r_cp_api_i_JXXbDbVGAR7QX
打錯 係GX531
2060 點都勁過1070 mq 10-15%

不過你留意返呢部應該係單條16gb ram 玩某d games 如AC odyssey / shadow of tomb raider 的話fps 會大大不如dual channel ram
原來係咁 多謝巴打
咁睇黎都係GX531抵屌
兩睇啦

打開佢加條16gb其實只係幾百,又唔難

用落應該勁過GX531

不過香港華碩會話自己打開過機身就無保,你可能要帶上去俾佢加先得
輕便最好呢部啦, 想平可以第二部但15吋
固定用HERO II好用D 可以上32GB RAM 有LAN PORT SD CARD READER 仲可以加2.5"ssd
除左厚身加重少少同冇gx531咁靚仔都冇乜唔好
至於散熱都唔差
https://www.youtube.com/watch?v=vvN8HaWAFTg
好奇怪 反而低階1060版有PD charge 仲打算黎緊旅行可以帶TYPE-C唔帶大牛龜
係 好難揀
https://www.amazon.com/gp/product/B07B22NSPG/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A382IY9P6EZTD4&psc=1

睇完post 打算買依部
想問下billing address 同 shipping address係唔係用番自己個地址?
唔駛用集運??
係唔係sold by amazon 先會ship hong kong?
唔一定 但賣家最好係 amazon
有打香港地址 佢有計錢/時間就ship
部gx531到左

但無心情搞

個game code 唔work

amazon cs話退40美金俾我

所以total
1379-40+shipping
佢話唔送香港 咁即係冇機了
想問下新出果2部 rog gu502/gx502大家點睇,想入其中一部
有無 2 in 1 laptop 推介
有冇巴打俾下意見,今次個design真係幾好
新城市上面間asus有放gu502出黎
同場有gx531比較 gx502好似未有
gu502明顯輕d 但係比gx531厚好多
gx502冇左numpad同埋keyboard放返係上面
不過我主要畫2D圖睇cpu多過顯卡
應該入返gx531因為平好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞