又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
我個種降法係用較少的電,令部腦行到正常效能

無咗thermal throttle 先叫發揮部機最大效果

亦有一種方法係降電壓時同時限咗粒cpu 的速度,例如 all cores 唔俾佢過3.5ghz, 咁就係進一步犧牲性能去降溫

但我覺得除非你部機天生散熱能力不足,要不然唔駛做到咁
P65 大部份model 得60hz

色水我唔肯定

但佢target 唔係gaming laptop 嚟
Cpu cores 同cpu cache 各-150mv
我部可以各-0.160v
自己燒aida64慢慢試底
而家跑r20可以全程3.9
最好搵返sold by amazon.com
想問下扇葉多唔多塵,如果唔多可以接受
undervolt起步建議-100開始,有d cpu王 -70都藍mon
香港gx502食水深到
新個 ASUS Zephyrus GA502 大家點睇?
Ryzen 7 3750H + 1660 Ti Max-Q, $1050USD only
價錢合理, 但我諗好多人都覺得打機intel會安全d
呢隻mon好似唔係好掂
呢個價位,乜應該有嘅都有齊晒,又有咁上下效能仲想點?
冇可能用Zephyrus S/M個Mon黎同佢比
9000$玩到最新一代gpu
講真你一係等9750h先, 但價值我估最少1299$ (配1660ti)
多$200usd有intel i7又好似ok... 知唔知大約要等幾耐?
唔知, asus好快就出左amd+1650/1660ti, 但intel無左影好耐
電腦白痴新手一問

亞馬爽買GX531唔考慮 1070下 2070同2080 佢個3款邊款性價比最好
見3款價錢唔係話差太遠

我上去睇2080貴2070唔少wo
不過膠巴講過2070同80 mobile效能差唔遠
2070應該做到大部份要求
呢粒Cpu 好弱

比8300h 更弱

買佢的話不如買FX504 8300H 1060 3gb

仲有二三千落返袋

想輕同靚就唔好慳個二千蚊出部zephyrus s 啦
20系唔好買max q 啦

閹得太勁喇
GE75 2070 全血超完

Time spy graphic score 掂到zephyrus s 2080 max q
差二千蚊出到S咩!??
Amazon依家買緊$11000
thx 見佢2070 2款 貴個款17900hkd 2080 20333hkd 差唔太多
不過人一世物一世 買咁貴都係問清楚好

btw2款2070除左價錢分別係?
Zephyrus s 1070mq 8750

早排最平落過US$1299

運費20-30美金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞