又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike

遲吓先算,怕買完俾佢仲要俾佢屌
AC ODYSSEY
ULTRA PRESET:

一早起身, 加左條RAM 同SSD, 但SSD 的螺絲只能到2粒, 其他俾野頂住
而家行8GB RAM 同256 + 1TB SSD
AC ODYSSEY
VERY HIGH (with dial down)

唔係加咗ram咩?
係,唔清醒打錯
SSD 完全係貪平, 我見2.5 1TB HD 都要300, 不如買隻600蚊CHEAP牌子啦, 死就死啦, 最多做多D BACKUP
3750H 1660Ti
8gbx2 256+1tb ssd?

有無咩benchmark 分享下?
我覺得只要快過hdd就得

我部Area 51m 都只係用crucial mx500
不是3750H 1660Ti , 而是最低配版, 3550U 同2年前舊貨RX560X ONLY,

https://news.xfastest.com/review/review-01/56657/asus-tuf-gaming-fx505/

BENCHMARK 唔太識, 其實我唔太識HARDWARE同SOFTWARE, 剛才搞RAM同SSD 都搞左我好耐........

我主要諗住文書,看戲, 俾老婆做下POWERPOINT, 俾我看下股票算, 打機主要想打之後的WARCRAFT 3, 以前曾迷上LOL, 但退左燒好耐了, 因為有PS4, 所以諗住買部平平地算, 45XX 合我BUDGET (那時未買補品)

拿上手比我想像中較輕
輕量打機勝任有餘了
有分60hz mon/120hz mon
呢部係120hz
60hz會賣幾錢
咁999 堅平

不過3750H 都堅弱
我覺得佢改用i5-9xxxH比人嘅感覺會好好多,更加多人買
正價60 hz 1099
120 hz 1199
3750只是3550時脈快點only
夠用
咁就咁係呢個價錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞