又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike

2070 超完 graphics 8442

人哋張2080 max q

Graphics score 8368
我諗住等陣落去腦場睇下有冇實物,係咪真係咁薄

隔離係Area 51M
爸爸點睇SURFACE PRO? 依2日見官網做特價
香港買surface pro

等睇苦主慘嚎
扇葉唔太多
膠爸
部gx531
真係幾嘈下

係咪打機開中等就算好啲呢
下下咁熱好似仲要買個 風扇底坐?
見到腦場p65 1660ti+9750h都係13900
Laptop 又要薄,又要輕,又要勁,又唔俾佢風扇嘈

咁一係你魔改上水冷,要不然違反物理係唔可能架喎

風扇底座呢部無用,因為佢入風位喺個蘿柚

咁一係你限佢唔行all cores 3.9 囉

Set 佢最多3.5ghz,但我唔保證好大效果

Gx531 vs mbpr 13 基本上一樣厚
15.6 入面淨計機身應該已經玩晒
睇咗真係幾薄
肯定唔係最薄的laptop

但gaming laptop 中佢數一數二

可惜為咗追求薄,部機深咗好多

要細同薄就買Razer blade 同aero 15

Zephyrus s 反而強在性能同噪音
魔改水冷有人咁搞?
不過薄機可能塞唔入
香港幾錢?我見amazon 都$2,300
問左價2070版要24000,新蛋先19000
液金咪算,搞呢d
液金都唔係一般人做到

重點係液金都要靠導熱管同風扇散熱,佢嫌嘈,係得上水幫到佢

我重申:又薄又輕又勁又靜係違反物理的

搵到部咁樣的機記得通知我,我貴一貴都買
So far 我用過四部gaming laptop

GL702VS
GE75
Area 51m
Zephyrus s

散熱又好又唔太嘈係得51m

但又厚又重,唔係人人頂得順
其實過多20年有機會,cpu會發熱主要係因為logic gate有information lost,而家有痴線教授打算將cpu d logic gate重新define一次
廿年可能已經發展到念力打飛機啦

仲gaming laptop
嘈我又唔係話驚 帶耳機玩
係驚佢好似過熱...
底面都好熱
即刻蓋埋 應該對個mon唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞