又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
Lm
巴打呢個係咩嚟我直接GOOGLE出咗Zenbook個touchpad比我

2. 4千蚊8代basic u文書機 15.6吋

https://www.amazon.com/VivoBook-i5-8250U-NanoEdge-Fingerprint-F510UA-AH51/dp/B0762S8PYM/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1528526495&sr=1-2&keywords=asus+8250u

intel 9代u系列 (boost clock比起8代u提升左少少, 但性能無大差別, 價錢就無8代u咁抵)

1. 8265u 文書機

https://www.amazon.com/Vivobook-Portable-NanoEdge-I5-8265U-Processor/dp/B07MNTRQ8Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1550283510&sr=8-1&keywords=asus+8265u

想問下呢兩部分別大唔大
會唔會用一兩年就變慢
想買部機for做野文書睇戲
之前部垃圾兩年都無就勁慢
如果8千budget內係咪呢兩部最好?
定係會唔會有for打機既更好?
唔該巴打,差唔多價錢我去兇宅買廢事煩
兇宅咩config ?
上星期行過凶宅

見佢d gaming laptop 仲有7700hq

真係勁到癲
其實最主要唔想部機用兩年就收皮
香港有低配
外國得高配
爭粒U同4K mon
我都係貪間唔時會玩小遊戲加拎嚟做野先簡i7版,用唔到4K廢事買高配
4k mon係幾正
睇返依度巴打既回覆
平價機既出事率都唔低
個價錢都好正
等埋部duo 出貨
應該會減價
我覺得duo冇三萬落唔到樓
duo個spec好痴線,佢個散熱唔知掂唔掂,最強Zenbook。
屌,望多兩眼又想轉出呢部
好似沒寫可以USB TYPE C充電

Input :
100 -240 V AC, 50/60 Hz universal
3/ 2 pin compact power supply system
duo 個mon 有用過個touch pad screen 好多
睇定啲先啦
spec一樣
香港行貨價錢合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞