又係時間推吓Amazon 平價notebook (16)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
ok thx, asus有冇話拆咗機就冇保養?
原本上代Zephyrus M已經諗住買,不過價位唔係咁啱budget。見佢今次減到萬頭價錢ok所以即決
turbo mode風扇係大聲少少,不過我成日要攞嚟攞去所以簡部薄身嘅
早幾星期bhphoto 有部Zm GTX1080 8750H 賣12500左右

嫌佢粗框諗咗陣就無晒

但依家唔駛11000有Zs 1070 其實堅抵

買1660ti 不如買佢
By the way

係揀

手木田火
thank you 我成日打錯字
今次我描撚準備
跟住斷貨
第一水1349考慮左晚出完黃金睇翻黎想買已經斷左貨
好彩之後翻貨1299
我買貴50
我部laptop 宜家CPU同coach 都係減-160mv
不過仲係太熱
黎緊要再搞搞佢
Throttlestop undervolt cpu core 同 cpu cache -150mv

屌爆個風扇

Gpu 用afterburner core +200mhz

你想試咩game? Euro truck?

要唔要我幫你試
可以-0.15V體質咁撚好
之前有部MSI-0.13藍MOON到懷疑人生
GE75我試過core -160mv cache -150mv 唔炒機

但cache 落埋-160就唔得
我部laptop 宜家CPU同cache 都係減-160mv
不過仲係太熱
黎緊要再搞搞佢

要拉FAN CURVE?
Zephyrus m 問題定9750H問題?

-160mv 已經好理想
咁快到當係bonus啦

2080 on battery 玩EURO TRUCK SIMULATOR 2 都LOCK 住60 FPS
我估8750H+1070MQ 應該輕鬆應付
我嗰粒係8850黎
-160mv 跑prime95 行3.x Ghz 一個鐘無問題
不過要仲未解決到散熱問題
仲會有power limit throttling

ZEPHYRUS S 8750H 1070MQ
自己睇左上角
呢粒好難唔熱
你咩機型?
同埋8850 行R15 幾多分?
定等我玩厭放二手

我義海價可以好平
試咗zephyrus s 打Euro truck 2 喇

輕鬆順滑144hz

上返對上幾個reply 痈埋圖
precision 5530
散熱有啲難搞
換左散熱膏同加貼都唔掂
要再搞搞佢
咁真係好難搞
黎緊試加啲heatsink落去MOSFET度
同埋加風扇laptop pad
同改改啲貼嘅位
再研究下
買左啦1379...
普通運 都會可以around一星期到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞