準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
成家面皮成尺厚
其實佢係鍾意你定鍾意你幫佢屋企人上車買樓供樓?
5年?
其實結婚後愛情可以維持幾耐先淡
樓主都on9
仲諗住同最大得益講道理
睇死你最黎咪又死死氣聽晒老婆話
買市區落老豆老母名
未結婚條女都講得出啲咁嘅嘢如果真係結婚之後有啲咩事要離婚實搶撚曬你啲嘢
同佢講你父母都想搬入去一齊住
拎個平衡啦~冇乜可能完全淨係為左人地而活。自己都唔開心,點樣令人開心?要付出但冇可能一面倒。兩邊人妥協唔到就無謂勉強。
面皮厚過包皮
錢就你同你父母出哂,但住就外父外母一齊住

你外母都幾識諗㗎喎,話自己唔係有錢,但就賣咗層樓比阿哥,然後自己嚟痴你度住。咁著數都有?
一齊住你搬入去咪得,駛買樓咩

叫佢阿哥買層細,舊樓囉
or 叫外母賣樓後跟佢亞哥住囉

大家各一間最好,千萬不要一齊住
你條女出幾多?
分手啦
錢同決定權係你度 理得佢
如果唔信有咁CLS 西女人屋企人
可以睇下呢度

做女唔容易,一女侍幾夫
https://lih.kg/1009009

西女人,西女人屋企人
莫講話搶樓 要你養埋便宜仔都仲得
巴打一定要企硬
千祈唔好讓步,唔係就畀人食一世
加油
叫你條女同你父母住佢都未必肯啦
直接同佢講一係分手一係佢妥協
樓係你買既 錢係你比既 佢地家人憑咩左右你
條女係自私居多囉
孝乜撚順丫
係孝順做乜撚唔自己買過間比佢地
/自已出錢租屋
反而去痴樓主間屋?
閪就閪啦孝順
Send定呢個post比女朋友先
分啦
分手啦屌佢老母 痴撚線 你出錢點解你無權話事
戅撚鳩
自己都有父母
以傳統觀念來講都係同男方父母住啦
你自己都想二人世界 仲點想同多兩個人住
家有二老 終身煩惱 仲要睇你個樣都係表面熟

明顯恰9你 俾左以後關係唔平等
除非有特殊原因 唔係真係要認真拒絕
我都想係假膠
見到咁多位巴打支持我既論點都安心番
因為身邊有朋友覺得同父母住無咩問題
但我想講係 只限「自己既父母」
尋晚嘈完 岩岩女友同我講話下咗火後都覺得道理係我度
我都話咁樣影響到我地相處既話 婚姻唔會美滿
(有少少挑撥性地同佢講話你父母只諗你阿哥 無諗過我倆既未來
佢話會同父母講唔好大安旨意咁諗 所有決定權係我度 做咩都唔關佢屋企事
有咩不滿 咪叫你個女飛咗我囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞