準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
你問佢 咁你同做雞有咩分別
你女友同大陸妹有咩分別
我屌你老母
其實諗返起 成件事最鬼係佢阿哥
分手
搵過件後生五年嘅
男人老狗驚閪咩

當面屌柒嗰兩條廢老
過去幾十年你地有乜春貢獻
養大個女係責任
你冇義務養返佢地
痴撚線,冇出錢話搬過黎就搬過黎?
拍左幾耐?
分手, 樓主賺得仲多
叫佢全家出嚟食飯當面問 做乜咁孝順唔同父母同住
阿哥買新樓
佢老豆老母去住咪得囉
你扮晒嘢同佢講自己父母都想一齊住睇下佢咩反應。
比著我會問番女朋友,咁你再無念過我父母感受?
我父母都想我住得好d,唔想我搬得咁僻。
第2,中國傳統上,有仔既,父母一定係跟仔住架啦,邊有人跟女搬架,依家搞到變左樓主老豆老母嫁仔咁,我接受到,老豆老母都接受唔到啦,佢地都要面子。
最後如果你真係咁鍾意條女,比多個建議你睇下接唔接受。
你同佢阿哥照舊分開買1000萬3房僻地方 同 600萬2房市區。但就比佢阿哥同老豆老母住1000萬果架,你2公婆住600萬果間。
利申比著我唔會take this offer
走啦
正常做法,個外母賣樓貼錢比個仔,唔係應該同個仔一齊住咩?
正解,根本佢地自己加按就搞掂晒所有問題

已經有物業唔好好活用、但就諗住靠個女既男朋友(婚都未求) 去供自己個仔買好啲既樓。依家搵錢好易呀人地辛辛苦苦存落比你利用來幫個仔,完全講唔過去

企硬呀樓主,同埋真係要小心,婚姻唔係只係講呢一刻愛唔愛對方咁簡單,好多野都要顧及埋。唔係話叫你依家立即分手,但你都要從現實角度諗諗成件事。 人既性格、思想唔會突然之間變,就算今次傾得掂,可能遲啲又會有其他衝突
買到一千萬樓大把女排住隊啦駛受呢件嘅氣?
但你條女支持呢個方案,都令人擔心

如果佢識諗就buy 你啦
老一輩嘅諗法唔係嫁出去嘅女撥出去嘅水咩, auntie uncle咁厚面皮嘅
一定唔制你有plan買咩樓 點解要因為外父外母想佢地自己個仔住好d 而要你就佢地
我寧願離婚唔會同老爺奶奶住
同理 亦都冇打算叫老公同我爸媽住
佢一意孤行你就話唔打算買樓了
同老爺奶奶住
佢肯就算 唔肯你都有立場到時say no
講真 你有錢有樓 一定係你惡 條女一定要求你
只要你唔好on9心軟就得
企硬呀唔好做老襯
結婚前既男人有層樓 可以話available既女有一半以上排住隊等你屌
大不了飛左佢搵過個
按左佢得唔得
無問題呀 嗌埋你老豆老母一齊
住遠d住舊d lor
點解佢地老豆老母賣左層樓,d錢比哂阿哥,居然唔係住阿哥間大屋,而係住你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞