準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
Ching分析得好好
自己出錢買樓仲要睇外父外母面色
真係笑撚左條女老母教你買樓 仲講到自己咁屈就遠d都冇所謂 咁撚重男輕女搬埋去幫呀哥湊仔啦
CLS
至撚憎啲人老奉要另一半同自己屋企人住我地冇親架,係同你個仔/女結婚先夾硬要做一家人架乍
不如咁啦樓主 你同你條女搬去住佢父母層樓 你舊錢買層樓收租咪最好
公平d,叫埋你父母一齊入黎住囉。睇下你女朋友肯唔肯
你條女窮唔係罪 成家人窮兼夾on9就真係膠都廢事比
佢夠膽死話你唔睇諒 咁佢地有冇諗過你
比我一定即飛 唔係以後都一定當你老奉
真係on9, 聽到都嬲,咪燃行錯步心軟呀
呢d咁撚自私兼厚臉皮嘅女唔要都算
佢老豆母係d咁自私加厚臉皮嘅人 有其父母必有其子女
既然未結婚 就分手啦 實會有更加多明白事理嘅女
你睇呢度嘅人都buy你 就知你女朋友果家真係好有問題
可能到時條女又逼你層樓要落埋佢名 但又唔肯一齊供
唔係到時結埋婚 成家鵲巢鳩佔 樓主喊都無謂
條女屋企應該又係啲窮撚R着數既伸手黨

企硬呀 道理喺你嗰邊 佢哋又唔係賣女 憑咩要求咁多

既然佢咁有孝心
咪撚結婚,湊佢老豆老母一世啦
分手啦
點解一齊咁耐先知條女咁撚自私
分手把啦,你條女一係接受聽你講如果唔係你一世都畀佢同外家食住上,作為男人既尊嚴點算?

你就係屋企形同外人,負責搵錢供養佢地既低等奴隸

同埋條女明顯愛佢多過你將來派帽機會高
冇必要做到咁
條女呀哥關你咩事
傾唔掂就算啦
真心不了 改變唔到佢諗法
只好分手識過個了
條女癲撚到咁點搞啊
呢個問題都上連登問,你條女係咪真係好正她都唔少錢的唔出錢
你說香港人幾低賤
咁辛苦買到樓竟然唔可以二人世界
我係女人都唔支持佢女家咁樣既想法
呀哥買三房,同兩老住遠啲住舊啲

你地每個月俾啲錢做兩老家用
巴打唔洗怕 錢係你比 道理係你呢邊 , 大不了一拍兩散 , 千祈唔好妥協, 唔明點解外家會提出d咁智障嘅要求
呢獲唔怯得
怯就輸一世
巴打,宜家你決定幫自己屋企人定人地屋企人,自己諗
第二點真係我真心最嬲既野
孝順 我明
父母愛子之心 我更明
但用我屋企既錢去成全人地屋企
我就會成為最不孝既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞