準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
請樓主企硬
就算件事性別調轉 我都支持比錢買樓果位千祈唔好制 有時同自己老豆老母一齊住都有野嘈啦 更何況人地父母

第時有埋小朋友 人多起上黎爭廁所都有排煩
樓主你懞撚左呀?依家係佢嫁入黎,唔撚分莊閒?
扮晒野應承左先
等佢地賣左樓比女友呀哥上左馬無得返轉頭之後
一個屈尾十飛撚左條女去
如果真心想結婚既就唔洗講明理由既
婉轉啲話想二人世間
有阿爸阿媽係度點都無咁方便
攪野都要就住嗌
供得起咪按本身娘家本身層樓咪有首期
千祈唔好~自己老豆老母都可以發佢脾氣,
外父外母屌佢又唔係唔屌佢又唔係,
到你真係比佢搬左入嚟,一個唔該嗌交要離婚,
到時你喊都無撚謂

利申:無依個煩惱
貼錢賣屋比佢阿哥 咁點解唔搬埋同阿哥一齊住
係都要同你住
成件事好撚戇鳩
係,叫佢呀哥買三房,住遠啲住舊啲啦
話撚知佢啦
啲女人老撚馮咁
外父外母本身係咪居屋或者私樓先

係嘅話咪叫佢哋放咗層樓加錢入你間屋度囉

公屋你就考慮清楚
專登login黎覆你,你真係要諗清楚
唔好一時心軟,後悔一世

第一,你企硬就得
你條女淨係諗屋企人,唔諗吓你?
唔當你係一家人,唔顧你感受?

你都講明唔想同佢屋企人坐
你讓步答應,第時你既生活都唔方開心

如果你係好有錢,養埋佢屋企人都得啦
但唔係嘛
點解要你攞多筆錢去養佢呀哥,佢屋企人?
咁你老豆老母呢?

記住,企硬
如果你條女唔講道理,迫你聽佢話
你分手好過
咁既人,加埋佢屋企人只會令你生活唔開心
如果你妥妥就係大水魚,貼錢俾人買樓
打死唔好,到時請都請唔走
你有條件 搵過條女啦
條女都on9既 父母咩都比哂個仔都對父母咁好
跟佢地個plan,就四個人爽皮,得你一個唔爽皮。跟你自己個plan,起碼你自己爽皮。一世人得幾十年命,如果要為左人地爽皮而活,你都好可憐。除非呢十球只係你冰山一角可以當跌左啦。
唔應承咪散, 點死
應承就死喇: 結婚 > 外父外母相處唔黎, 老婆怪鳩你唔體諒 > 老婆阿哥風流快活, 得閒去下旅行 > 谷下谷下心理唔平衡 > 精神病 > 自殺傾向 
就算宜家唔分遲早都分
你心裡面有條刺諗番起果陣自己做咩咁on9做水魚
睇住人地住大屋唔洗睇人面色
而自己仲要照顧哂四大長老
呢d水魚邊到搵呀
女人係唔講道理的
佢應該係好孝順既人?
改變唔到佢諗法架喇
你問下你自己係咪接受到一齊住 一定多嘈交衝突
我屌佢老母,啲錢係你老豆老母既,做乜嘢益外家
如果真係咁做真係俾雷劈
樓主你又幾抵得諗

你諗清楚未嫁?
好多外省人都係咁 個女嫁左過去就痴食痴住
柴米油鹽不在話下 有咩頭暈身㷫都關你事

不如咁啦 你讚同佢 係第時生左真係要人照顧
不過一齊住就免了 買間近自己屋企有老豆老母照應既咪仲好
未結婚就已經謀住你間屋 結咗婚仲得了? 叫佢買咗棟樓 三份二幫你就差唔多
佢屋企人就係人你屋企人就唔係人?
佢老豆老母冇本事就唔好慷他人之慨
咁點解唔可以係佢按完之後跟佢個仔住
佢要自己個仔住得好就要犧牲人住平嘢又逼d
啲錢你嘅緊係你話事
唔想同佢地住就趁早同佢地表明自己立場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞