準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
樓主 如果依家唔反抗,結婚左之後所有野就會變成老溤咁要俾。
Yes but not likely
擺明睇得出樓主有錢,有點家底,到搬埋入黎住,就又要請工人,到時睇下樓主意願點諗,除左送左個首期俾人,重要養埋人地一家咁
咪撚結啦屌
你條女都冇撚腦
Agger 排隊等你中出
叫你阿媽入黎一齊住
佢阿哥一定係落足嘴頭,佢阿爸阿媽先講得出呢個方案啦
如果樓主你真係好想娶佢既話
你都要小心d,由呢件事已經睇得出佢以佢屋企為先
而唔係你同佢既屋企
由依家開始洗返你女友同佢阿爸阿媽腦啦
呢單野道理點都係你度
公平d但會好辛苦
巴打你咁撚有錢洗撚怕無女咩
呢d思想既人睇怕都係垃圾黎
換過件啦
彩佢有味啦.
本身兩老都有樓住點解要賣咗佢姐.
企硬啊樓豬 咪做爛市
香港男女關係非常唔對等,港男太無用。講真樓主都幫唔落,樓主搞成咁,好大機會平時樓主拍拖所有使費都唔駛女方出。

但當然,港女好多都好仆街,覺得老公比錢係天經地義:

1. 樓主女友,未結婚已經大安旨意自己全家都係老公養

2. 樓主女友個阿嫂,又係極品,好明顯買樓唔肯出錢,要男家兩老賣樓籌旗
打死都唔好結

你一定後悔

錢係你手,話事權係你度

香港d岳父岳母我懷疑佢地前世做賊

貪得就貪
其他唔好講 同外父外母一齊住
唔熟嘅人覺得係你靠外家 多過外家靠你
好冇引
飛得啦 錢又無份出 仲要怪你無諗佢屋企
以樓主咁疊水 大把女可以揀
貼錢買難受呀
到時你養曬成屋人 仲要受佢地氣
唔好妥協 唔係有排你受
好方法
佢要短期上返車都唔易
梗係叫佢地同自己個仔住啦
邊有咁爽 錢就攞老豆老母 間屋就自己霸曬
就算要同長輩住 都係同你雙親住呀
唔知啲人仲以為你入贅
如果係我條女佢講得出口我已經飛左佢
好明顯樓主條女係淨係諗自己,通知樓主當溝通咗,同埋理解=要樓主同意佢屋企既諗法

有乜理由自己賣樓幫個仔住大屋然後住響人地個仔度,係咪on9嫁?人地個仔就唔係仔?你而家賣女呀?!

傾唔係問題,樓主都有同過佢女朋友講佢點諗。但係換黎既係咩呀?反而比佢女朋友鬧佢唔理解佢屋企既情況喎。

步可以讓,問題係憑咩要讓咁大步?間屋女方一蚊都冇出過嫁喎,點解可以咁厚臉皮提出呢個要求?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞