準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
都賣屋
叫佢阿哥買間更大
遠d舊d 然後4個人住就一天都光曬
總之唔好啦
有時相見好同住難
唔好將問題帶黎啦
你諗下你呢刻未結就唔驚姐
結左你再諗下驚唔驚
有一半身家比人要脅住
有類似經歷 條女叫我唔好買個度 我同屋企比錢 我係都要買
買左同佢講 唔中意就分手
最後佢搵番我
真男人
分手啦

你條女全家都白撚痴無腦既
正正就係尋日位巴打將會遇到個問題
其實你唔應該同老豆講呢單野,第時真係結婚兩家人就會有條刺,你自己處理到就唔好煩老豆啦
咁咪幾好, 睇清楚條女索性換件後生啲又靚啲ga啦
你有成10m買樓唔怕溝唔到女啦
正撚過中出即飛
成家明搵你笨
明搵水魚供養佢地全家
同佢地一齊住嘅話 就連自由都冇埋 好似成日比人監視一樣 私人物品又唔可以隨便放
分得手

你女朋友就痴線既
第一,錢又唔係佢出,重要接佢老豆老母黎住,係都接樓主老豆老母黎住啦

第二,佢做既決定完全都無企係你角度諗過,純粹為左幫佢屋企人而亂尻禁黎,而家都重未結婚,你可以想像下假若同佢結左婚,你會比人食住到點

第三,你女朋友唔係佢老豆老母親生架?呀哥結婚就有成層樓貼佢買樓,樓主女朋友就一蚊都無?叫佢用下腦諗野啦

第四,你都識講佢呀哥唔係搞唔掂,禁點解要屈就你幫佢?

佢雙親更加係自私,無討論價值

總結,如果樓主想日後比人食住,重要貼錢幫人養仔,就唔好分手
咪撚信
擺明見呃唔到就縮一縮先再谷
由講得出果一刻已經知道心入面點諗
唔係你之前講得恐怖
入得黎住,你就唔係主
1個對3個
牆身油咩色你都冇得話事
保證你係屋企冇地位
過來人
頭幾年住得好地地,之後一定有唔夾既地方
而家努力做野儲錢,準備買多層樓搬走

所以,打死都唔好諗

我老婆已經係完全聽我話,都咁煩。你女人而家已經幫老豆老母,到時你1 vs 3,離婚機會相當高
要住都係同自己老豆老母住啦

點會同老婆既老豆老母住

唔好做水魚啦
你女朋友都唔諗下個道理係邊邊
你都係一係接受,一係分手
你外父外母對你好唔好先?
點樣幻彩詠香江,願聞其詳
你處理得幾好丫
耍下太極同佢地遊花園
總之錢就一定唔好比
其他嘅鳩up下無痛苦嘅
好仔兩頭瞞,其實你唔好同自己屋企人講件事,同女家拆掂左就算。一陣你父母個心成日有條刺,覺得呢個新抱入左來成日想謀你屋企d 錢,少少野睇個新抱唔順眼重煩
認真千祈唔好結婚 唔係嘅話你實走唔出外父母嘅魔爪 煩都煩死
其實主要係樓主女友真係唔撚好咁愚孝, 一個唔該到時真係比佢呀哥得手賣撚左層樓比佢拎去買大屋, 或者係按左佢買大屋, 然後唔供舊屋要你條女上身幫手比錢, 其實都係滾緊你個家庭既錢 (你地自己住, 女友要供第二層, 自然儲少左錢) 黎補貼佢自己。

講句唔好聽, 嫁出去既女, 自己有家庭架, 買得樓梗係想第時可以一開二, 二開三, 都係要儲錢。 第時層樓又話唔比外姓人又比呀哥食撚埋, 但係還錢又係個女比, 最後條數都係搵鳩左你笨柒, 差在唔洗你幫埋人地老母抹屎抹尿。

出到黎社會有時真係要自私少少, 有好多人你唔出聲就一心想搵鳩你笨柒, 或者間接搵你笨柒 (透過你女友既愚孝)
佢第一下就發鳩左你脾氣而唔係諗下件事合唔合理其實已經扣撚晒分, 想像下第時結左婚佢會比幾多家用老豆老母然後舊錢點樣最終落左去佢呀哥手上你就知有幾笨鳩柒。要知道第時結婚佢同自己老公果個先係自己既「家庭」, 應該放係第一位。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞