準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
痴撚線 相見好同住難啊
巴打睇番#225 應該有彎轉
女友同父母感情好好 去兩星期旅行都會想家果類人
所以一直覺得同父母住好好 又有人照顧
佢有say sorry話無諗過我感受
希望佢今晚餐飯唔會炒大獲 說服到佢地
條女都咁唔尊重你,要黎托柒
不了
父母賣樓幫佢哥上車再佢地一齊住又得

你扺諗D借幾十個比未來舅仔又得

由你同外父母一齊住呢個option對大家都唔好

邊個諗出黎?
你女友成家人都好自私,正常人嚟講唔會做得出呢啲事,仲好意思講埋出口。
樓主最後記得update翻咩情況
橫掂首期供樓完全係自己錢
飛左條女把啦 你荒搵唔到女人咩
好過你要同人地老豆老母住咁笨柒
樓主就咁睇你條女都似仲有d sense
加油!希望可以輕鬆解決
邊個比錢邊個話事 就係咁簡單
首期係你爸媽比既,搵佢地兩個出面啦,你女朋友點都要尊重未來老爺奶奶
咪心軟,後悔一世
我嫁比你好撚過啦
加油
冇乜好討論
除非你好撚中意你外父外母
否則一定say no
希望樓主客觀D比D 方法比女友同未來外父母睇

呢度好多人剩係識叫人分手臭雞

連結婚買樓係咩一回事都唔知

唔好比D無責任10秒就打到出黎既言論影響情緒
同外父外母住點仆野,老婆著性感啲都唔得,嚴重影響左自己婚後福利囉,我接受唔到,老人身體有事需要人照顧就另計。
唔結咪得
仲使諗 支持樓主即刻分手 唔好結咗婚跌落個無底深潭
佢老豆老母咁都諗得出 而你個女友又支持 證明佢成家人係幾咁自私 迫得你買樓一齊住 分分鐘買咗陣迫你落埋佢個名 第時結咗迫你俾晒全副身家佢管
女人 或者佢老豆老母 一有咁嘅念頭 就成世都係咁絕對唔會改 只會變本加厲
樓主 一定要臨崖勒馬
你又同佢講你父母都想一齊住
飛左佢,唔好同呢個結啦,買細送兩個老嘢把鬼咩.....

未結未買樓都有個咁大嘅問題,到時一齊住唔開心個個係你,依家仲有得揀,諗清楚!
當撚正你啲錢係佢地自己,遲啲叫你賣埋層樓俾佢個仔買多層收租,你地4個排公屋
淨係明明樓主俾晒錢買樓都仲可以因為第5點發爛渣冷戰已經要企硬絕對唔可以so呢個女人
香港女人最叻搵最易發揮既點黎發爛渣, 然後等最後男人硬食
咁既情況都仲so佢日後有排你受, 就算間屋係你既都會越黎越主權移交俾佢
成件事都夠痴線
痴過黎一齊住仲可以仲厚顏無恥
將心比己, 佢有得揀應該都唔會想同樓主老母一齊住啦, 婆媳關係咁難搞
佢就覺得自己可以同老豆老母住就開心晒就好應份

結論樓主條女性格麻麻地喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞