準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
陣間佢條女係真係好考順兼愛屋及烏 真係冇所謂
呢度個個叫人分手

唔洗咁盡的

比錢果個一定話到事

樓主得閒報告下情況

不過對方屋企係幾貪
錢係你既 你想點就點 完
家下係唔係唔聽未來外父外母講就會打靶 ? 如果唔係洗撚理佢地感受 串D搞撚大條女但我照搬市區 吹咩
分手都唔會讓步 講完!
女家咁自私就算啦,有層樓洗驚搵唔到個好咩
企硬 唔係後悔 會係自己 黎d長遠野 一定唔好婦仁之隱
咁的女人就似番樣啦
搵野黎講
正常人家
都係住自己出錢買嘅樓架啦

咩照顧小朋友,做家務
你條女阿哥唔生咩?
又唔見佢地跟阿哥住?

最最最重要
錢係你如你老豆老母嘅
買邊,買幾大,自己都話唔到事咁你黎緊幾十年點過?
到時佢阿哥生仔要換樓換埋你嗰間俾佢呀?
叫佢照賣樓 然後拎黎做首期 比佢阿哥買三房同兩老住咪得 點解要攪到你
你2個幾大?
你都話啦,佢哥買到6M樓,咁買果啲樓囉,做乜鳩兩年癈老要賣樓呀
外父母太大貪
CLS 你表明主場
一係講你唔諗住生,所以唔洗生仔有人湊
再者佢阿哥有機會生仔,話返佢遲下生仔有人湊 平日有住家飯食 幾好
你一定要企硬買市區樓
不過你都過唔到外父母果關
最後都係分架喇
依家唔知你條女有無夾 但邊個俾錢先
如果係你俾多d既 你就理直氣壯啦
自己老豆老母都未入黎住
你地外父外母就入黎住?
一係條女夾得多過你咪佢地話事囉
就算唔係錢既問題
第時生咗仔女又迫埋一齊住
外父外母家既男丁廢既? 要痴女婿著數
Cls
未來外父母無咩積蓄 但話想佢地個仔住好d 想賣咗自住果層舊樓比佢個仔做首期 之後搬去同我地住

---------------

同樣買樓,比錢個他唔比錢個女,負擔重要個女孭

你老婆唔出聲ga 咩?
唔講以你娶大陸女人養人全家
好簡單姐 個問題係咪你條女俾你?
係> 飛左佢 反正佢都未必係最後一個
佢都唔識企係你個邊諗 第時老左一齊仲多問題
叫外家賣撚左層樓排公屋囉
外家大仔咁垃圾怪得邊個
On9 洗撚理佢,你講得啱啊你自己downgrade 變相人哋阿哥upgrade...仲要踢埋兩老比你,佢哋二人世界?
如果係又無所謂呀
一係焦土等睇下邊個頂唔順囉
一係就兩家開開心心 兩樣都唔使樓主自己心煩
講得出呢啲說話嘅女人真係好自私
巴打你諗清楚如果你同呢個女人結婚 自己頂唔頂得順
未結婚甚至未求婚已經唔諗你嘅諗法
淨係識為自己娘家攞著數
遲啲佢屋企有咩嘢需要用錢 你都走唔甩架啦

錢佢就無份出 但要你養佢全家包食包住
佢值唔值得你咁做
加上首期錢你父母有份 計我話就唔撚洗比面條女直接reject啦
分手啦on9
你條女連基本人情世故都唔撚識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞