準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
樓主條女痴撚線架喎成家都自私到一個點

兩老搬入黎咁啲燈油火蠟點計?佢地實唔會俾番「家用」你

認真,分手啦
飛撚咗條女去啦
其實樓主都知道理喺自己嗰邊
係仲鍾意條女先會考慮咁多

條女會提出啲咁嘅要求肯定係想食住你
你覺得佢有心想同你組織家庭?

咪傻啦 依家扮緊野㗎咋
萬一你應承咗之後同佢結埋婚 就開始當你狗咁撚啦
到時你後悔都無用

唔好再幻想同條女會有任何將來
即刻飛咗佢啦
On9根本嘥氣,分手啦
負評嘅出嚟講吓自己嘅理由先啦
今次拒絕之後你同佢地關係一定變差 大家心中有條刺

無將來架喇 分手啦 。

一係接受佢地既提議 樂也融融
唔好分手住,玩鳩咗佢先,等佢賣埋層樓再分,人間蒸發
屌你老母梗係唔撚制
叫個阿哥同佢地一齊住就差唔多
fly 9左佢啦, 你比錢買樓, 仲要佔咁大股份, 到時屋內4條友, 有3個係女家個便既勢力, 你一定變奴仲要係2大長老, 屋入便有個男人(你外父), 大權旁落, 父權社會下, 一定當你便宜仔咁洗, 你條女仲有個阿哥, 如今食到你便宜, 日後食住你, 你仲可以抬起頭做人?
有錢買到樓就要大權在握, 自己既野唔好咁便宜比人, 女? 搵個新既, 你有條件怕咩姐
分手囉 而家都講啲咁嘅嘢 結咗婚重得了 唔好浪費大家時間
真心我都係女人,唔明點解可以搵自己未來老公笨
我想問巴打條女平時係咪食住你,點解佢會夠膽提出呢個建議?
同埋我男朋友最近都買左樓,收左樓都接近半年,我都唔敢同呀爸媽講男朋友買左樓,因為我都有個無能力買樓既呀哥....你懂的....
咁睇你係佢心目中緊唔緊要...
佢呀爸呀媽覩開到口...
唔覺得佢講2句仲會冇事...
難聽講真係要結婚大把野可以搞你
最壞情況係佢結完婚好幾年會埋怨你令佢哋屋企關係變得唔好
個女人咁幫你決定 都知唔值得咁為力付出 樓都讓得步 同住之後有排你讓
分手啦呢啲閪女人咁自私結咗婚一定仆街
但遲早都要講。。。
比我就話好,等佢賣左樓就飛左佢
相處好同住難
外父外母麻撚煩
之前結左婚未買樓,白表又抽唔到居屋,我阿媽都曾經提過不如用住緊間公屋去抽居屋一齊住
我第一個反應:唔好
其實我買樓係為左,唔想對住佢地,多過同另一半一齊住😂
利申:女
其實對你黎講都唔算錢既問題 第時扑野就要就住唔好咁大聲

既然係咁 你有d錢 你條女又有d錢 咁咪幫佢地租個地方住咪算 唔接受咪byebye
啱,希望樓主會睇到
救得一個得一個
搵你笨唔成仲話你唔顧人感受
自己個仔要住好啲關人撚事咩
貼埋錢比佢買好唔好
企硬,唔得就分,呢D女人娶著都喊三聲。
題外話 起左樓主底 Fg 出黎做野2年就有10M 點做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞