準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
有得咁既諗法都唔係咩好人家
千其唔好應承一齊住啊
一係就話你父母都想一齊住 睇下你女朋友肯唔肯
一陣離婚分埋你層樓 咁佢地unun腳成家都有樓住
玩大佢,
同佢提議買間龍珠島/長洲/南丫島/白石角, 同埋你老豆老母 六個人一齊住,夾返一半錢
樓主千祈咪心軟,一失足成千古恨

你條女發老脾而你想試佢的
試下問啊哥同佢都係仔女
不如賣樓筆錢55開資助兩個fair啲點睇

日後真係搬去你度
兩老實話孝道問題唔比家用
肯比一千幾百你都無得say no叫多啲
分分鐘你比埋佢地嗰份,仲要供樓

你由養一個變養3個,仲要送左大半間免費屋比人地啊哥。嗰筆數宜家唔係你個袋拿,未來幾十年同住咪係你個袋慢慢扣

諗得出呢個offer真係仆街冚家剷
最簡單既解決方法係 要你幫佢阿哥比小小首期🤪
同你條女講,叫佢老母畀晒啲錢黎
跟住你可以喺市區買大啲方便啲,佢老豆老母搬入黎一齊舒服啲
可以嫁 咪玩大佢話叫埋你老豆老母黎住
樓主錢多想做善事係一件事
但係你捐俾奧比斯定大陸丐幫就自己決定
講得出囗知對家咁大反應就話講笑
呢家人好人極有限
企硬啦
擺明當你係水魚咁
成班都自私到死
唔好心軟!讓左一步佢地就會理所當然要你繼續讓
就算幾靚女都好
就算個豬等緊你去食都好
千其唔好結婚
你一定後悔
死口唔好應承啊!相見好同住難,就算條女要生要死都唔好應承!好地地自己樓仲要幫佢湊兩老,當你開老人院比宿位啊?你條女係咪好肯定將來唔會要小朋友先?要既,又整多件係度,即係又係同住公屋劏房冇分別
仲要自己老豆老母可以發脾氣,人地老豆老母要客氣
分啦 擺明當你水魚
下次攞埋你d錢嚟用
樓主咪求婚 拖住佢
依家咁 到時離婚分埋你間屋都似呀
咁撚on9都有
佢阿哥自己無能力咪認命,睬佢都傻
咁都接受嘅話真係屎都食得
搵過個女朋友或者唔結婚 要結婚就去馬爾代夫跟足指示簽紙結婚 但記得唔好手痕翻香港再簽 咁佢就無得申索贍養費或分你樓 做人做到咁蠢豬就算比錢佢都比人呃晒啦 千萬唔好同呢啲女結婚阿 陣間佢比阿哥慫恿做擔保人借錢你就冚家閉翳
分手啦晒氣
兄弟唔好結婚住
反正條女個家庭都當你傻鳩咁
就算睇岩樓買咗樓都租俾人先
同佢地鬥拖 你唔買佢地又唔可以賣樓俾錢阿哥買
拍多三幾年拖先再算

結論:你今次跪咗地就預咗成世跪地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞