準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
飛撚左佢啦屌佢老母正臭雞
佢老豆老母重男輕女, 你條女又係ON99
嫁撚左出去仲同咩老豆老母住 溝過第二件啦
從來只有女方同男方父母同住,冇話男方要同女方既父母同住

如果有既都係低賤垃圾黎
唔好啦
樓主分咗手咩?
未*
簡單d叫你女朋友老豆老母賣左自己層樓,加埋佢阿哥個筆同佢阿哥買樓一齊住咪得
即刻分手唔好諗
就算而家過關冇事,到你買左樓結左婚
呢家人肯定大把陰招陰鳩乾你
又係港女,抵佢地成班變哂剩女
岩啊巴打
大家都有父母
點可以偏重女家,要男家出晒錢俾佢地嘆世界?
如果你條女連d咁既道理都唔明
佢都好打有限
企硬呀咪撚跪低
你冇錯架
你同返你條女講 你自己啊爸啊媽都想搬過嚟同你地一齊住 叫返佢同外父外母住睇吓條女肯唔肯
佢依家心目中同返自己啊爸啊媽住梗係無野啦 咪叫佢試吓同未來老爺未來奶奶住囉 唔出一個月肯定嘈交
同你有親咩 夜啲係屋企著條孖煙通都要避誋
樓主驚西咩
你男人cum老
女人老多幾年變阿嬸中女啦
男人唔結婚無問題
女人30 幾未結比人笑

你又有錢買樓
驚乜
其實真係仲有好多option

未來外父母按左層樓拎一球幫佢呀哥
佢每個月供多少少 又得

搬埋一齊唔係best alternative
擺明佢老豆老母利用緊你女友孝心係你身上拎著數,等佢個仔生活過得好d
第時一個唔覺意搞大埋個肚真係要去驗驗佢證一證
點解唔係同佢阿哥住?
咁先似番d樣

tldr version : 同你老婆講勉強無幸福

唔係針對你個case 我想講既係成個香港黎講呢種既風氣好有問題 有乜可能父母既退休生活係要依靠仔女甚至仔女既家庭黎負擔

孝順係呢個問題上係舉足輕重 孝順呢樣野係美德 但係強求孝順就係醜陋 唔顧及人地既處景要求人孝順係完全不可理喻 結婚買樓可以照顧埋父母當然好 但係都要有能力先得 大佬你自己生活係唔可以要求人將就你

其次婚姻係兩個人既事 兩公婆自願照顧埋家人咁無野好講 如果要強行其中一邊遷就其中一邊而搞到兩公婆唔開心 呢個係一場交易黎 我用我同老婆既關係換取你生活舒適 遲早有一日是但一邊頂唔順

要仔女養自己
要伴侶養家庭
呢個思想根本上要消滅
其實你自己講左,咁樣等同你去貼你條女阿哥買樓,戇鳩到震
佢地要顧佢地個仔係佢地嘅事,做乜要你貼錢幫佢執二灘去收留佢兩老
你條女都仲癲狗,就算佢肯夾返兩個人錢呀,都未問你意願肯唔肯同多兩個人住啦,水都未肯磅就幫你話埋事無撚嘢呀?
多人住多雙筷姐。 多人d 熱鬧d.
有時你地返工落雨。打個電話返去有人幫你收衫

買 淘寶寄過黎果陣咁岩又無人係屋企

宜家唔怕啦 外父外母 可以係屋企幫你簽收

長遠黎講。以後有小朋友。仲可以幫你照顧埋

你知啦d 老人家幾鐘意小朋友

百利而無一害。 接佢地過黎住啦
慘撚過做保險公司
香港樓市下月大下跌 !
其實呢家人咁自私, 婚後可能有更多你頂唔順既問題出現
無謂被計劃
有D咁既現象最好就唔好結婚
有錢孤獨終老好過俾錢買難受
分手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞