準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
巴打 三思呀
你女朋友成家有咁既思想就已經唔洗考慮結婚,宜家貪你層樓,將來老左又要你養埋佢,佢呀哥有咩事供唔起樓隨時又叫你幫手,成家都貪、自私、顧自己人。

自己冇料比自己個仔住好啲,就睇餸食飯啦,邊有可以要個都未係女婿既人幫手?好唔好意思呀
幫埋外父外母洗底褲
未求婚未結婚 條女同佢成家都謀住你層樓
依啲垃圾女人垃圾家庭 仲同佢結?
即刻飛鳩左佢啦 結左婚之後一定仲更加嫌尖聲悶
一陣結左婚又話搬入黎你仲大獲
霸王硬上
10m樓播,外父外母實對佢好有雞脾食啦,唔好點氹佢落搭呀巴打咪撚中計呀,試下短時間消失一排唔上去佢地度食飯,佢地肯定驚水魚走佬,嚇到瀨屎呀
屌人地個女你估唔使負責呀
巴打你要諗清楚。條女依家咁諗咋,第一你未買樓第二你未求婚,第六點你識諗佢都識諗的。結咗婚佢呢種性格,你嘅嘢咪即係當佢嘅嘢,到時有排吵。

如果巴打有結婚計劃真係等等先,觀察多兩年你女朋友點平衡你同佢屋企,如果係啲愚孝女或者只顧自己拿著數的真係咪制。巴打諗清楚喎,依家邊止一拖二,計埋佢哥佢未來阿嫂起碼一拖四啦下話。買cheap樓益佢屋企,佢全家都有份獲益得你係水魚咋。

你諗清楚先好plan結婚啦,條女根本唔撐你,依家未結婚佢先忍你咋,你估佢真心覺得你有道理咩。最著數係佢屋企喎依家。

利申女,睇曬update version都覺得好難頂
唔怕醜講出聲個下
大佬呀
你話佢專登賣左層樓
之後當係男家女家一人一半買層再大d既樓
咁做法 佢想搬入黎都正常少少
但宜家錢就你俾 福就人地享
咁樣邊掂呀
分手 真心 咁唔明事理既一家人 你諗住同佢地過世?
就算間屋有位都唔會住埋一齊啦,更何況你又唔係多錢可以買市區大單位

臨老賣左自己個單位攞d 錢黎洗,咪即係曲線叫你養埋佢囉, 傻仔
咁樣同幫人養便宜仔有咩分別?

樓主鍾意做樓奴就隨便啦
完全係搵你笨,你話佢父母住公屋冇錢都話,有私樓,賣左佢俾錢個仔然後要搬你同你住,點講得通呀?
你買得起10m荒搵唔到老婆咩
分分鐘下次又花式呃尻樓主同條女,人肉ATM
直接講第五點,企硬,完

其他道理唔洗點講,你條女係肯講道理的,你就唔會有呢堆煩惱

第五點好personal, 如果佢咁都唔理你感受...條路自己諗
得罪講句佢地成家人都思想有問題,買樓成舊錢都係你同你父母嘅,竟然咁嘅方案都諗得出
飛撚咗佢
一句話話同屋企人商量過
自己老豆老母唔應承
佢地話就算住都係自己老豆老母來住
點解你(女方)老豆老母唔係同自己仔住咁奇怪?
擺明唔撚係ENJOY SEX個D港女黎架啦
根本冇諗過嗌, 訓係度得啦你自己攪掂
除非想刺激/出廳就可以挽露出
一句唔得收佢皮
邊個有錢就邊個渣莊架啦
你方有層10m既市區樓會無女?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞