準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
咁就遲d先算有咁遲得咁遲
你女友巨蟹特質都幾強(ps:唔係話佢太陽星座係巨蟹)
父幹
我login來回應:舉腳支持
咁識打打如意算盤
好聽啲叫家族生意
難聽啲成班都係賊

似係同條女玩完
婚都未求就已經要求呢樣果樣
最重要係 寧願自己個仔住好d 但就要其他人屈就 痴撚線 將自己d錢拎去俾個仔做首期 點解唔同番自己仔住? 點講都講唔通喇

難聽d講句 你女朋友一d都冇諗過你同你老豆老母既感受
其實佢老豆老母有呢個諗法就點都揮之不去嫁啦
就算呢一刻佢地say ok
到你地真係結左婚買左樓
佢兩老為左個仔賣左自己嘅物業死都要痴住你地住 到時你都成身蟻 陷入兩難局面
唔係話叫你同女朋友分手
不過將來嘅野一定要有個絕對嘅共識同預算
你身為男人要好清晰咁明/暗示比佢兩老知 叫佢地都係跟個仔住
要比佢地知道自己嘅立場
否則結左婚之後佢地耍陰招你就生不如死
分手啦on9
條女d咁既思想 同d大陸女人黎香港搶野有咩分別
佢都冇出過錢洗撚尊重佢感受
邊個比錢邊個話事啦
娶著佢都冇運行
當你傻仔
一定無得傾
無可能讓步

樓主一定要企硬
樓主同條女講,如果係咁你父母都搬埋入嚟住。

利申:藍絲
無積蓄仲要同住,姐係旨意你養佢
每個月供樓,再強姦你一萬幾千供養佢父母
自己個仔就要供樓大壓力,將你既家用再補貼佢

我男朋友都話十年後會接佢父母來住,我都有d驚,2個女人係屋實會吵架,佢又有少少裙腳仔(少少),我驚到時佢咩都我讓比佢呀媽,所以我都明樓主嘅
你都識講第6點啦,條女死都要嘅未分手囉
都痴q線,錢又冇出,重要多多要求
男家出錢,老豆老母都未話要一齊住
你女家就想搬入黎住
結左婚都未必同外父外母住啦
何況拍緊拖
買間150尺既東涌 將軍澳...
而且我始終都係外人(結唔結婚都好) 佢實幫自己呀媽先
點都唔可以一齊住,你就知幾撚煩,我搬咗而家一身鬆,傻既先以為相處好好點,幾撚麻煩自己知。
g持
首期 供都係你 咁名一定唔落佢
仲想叫埋屋企人一齊住on9都唔肯啦
一睇就知係假膠,作新聞。
邊有父母賣自住樓俾仔做首期。當然係加按買多層先正路。
成家一齊打劫你,咪撚妥協
你可以say NO咩? 外父WO

靠你女友功力說服佢地啦
樓主
間屋邊個俾錢
就邊個話事
即係你決定
講完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞