準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
分手啦屌 唔分咁就一世架啦你會後悔
冇追曬post
10M 邊個草大舊d就邊個話事
屌! 叫你條女夠薑既就同你爸媽講 要求買屋可以比埋條女爸媽一齊住(當然你都要預先講埋比你爸媽聽, 費事條女真係敢問,如果真係敢問就再當佢面拒絕佢無理既要求)如果唔係就叫條女收鳩皮!

或者就又同你爸媽做大龍鳳話你買新屋要同爸媽一齊住! 話住緊果間爸媽話用黎收租! 又再次收鳩你條女皮!
唔使講咁多
根本佢地冚家都當樓主外人
咁大塊肥豬肉唔分返舊咪好蝕
根本就係咩報答考順果個方向
呢下真係絕
其實諗返起 成件事最鬼係佢阿哥
可能你女朋友覺得痴父母住第時有人湊仔有人幫手做家務好合理,但忽略左嫁左出去就係另一個家庭,佢都唔會想第日同你父母住啦,將心比己。

至於佢阿哥,佢父母all in去幫佢置業,日後兩老生活唔該佢負責返,正如你父母幫你,你負責佢地日後生活,咁先合理。
唔使講咁多
根本佢地冚家都當樓主外人
咁大塊肥豬肉唔分返舊咪好蝕
根本就唔係咩報答考順果個方向
家有一老如有一寶
仲要係兩件寶
希望樓主深切反省
咁樣就變左樓主唔岩啦
做到咁盡
叫佢地搬去阿哥到住啦
分手啦真係唔好諗
好危險架 落咗樓豬一個人名離婚都要分樓 親戚結婚無2年個老婆就出軌之後見佢爭人錢即刻話離婚要分層樓一半 條八婆一蚊都無比過不特止仲唔肯做家務 八婆個老母收廿萬禮金仲一直收女婿家用補貼自己乖仔 真係應承佢層樓打死落老豆老母名 一旦條女飛起你都不至於自己兩老唔過得世
分手啦屌
反正未結婚唔洗逼自己對埋佢成屋人
樓主巴打記住keep住報告事態發展
"話住遠d 舊d 都無所謂"

到佢地出聲講有無所謂咩? 企開d啦
睬佢都有味, 痴撚線
10M
分手啦屌
利申:我單身 可互射
直接當左自己高人一等
未夠五年 非長期婚姻 未必需要分身家
直接講第六點 分佢老味手啦
香港買屋咁難 難得有機會上車 點解仲要貼錢買難受?
所以就要落樓豬父母名,好過落樓豬名
同條女講,隻熊俾人打咗靶,冇咗60M
你話如果佢賣樓貼錢比你
想升級大啲一齊住又差唔多
宜家係調返轉喎ching

佢兩老真係旨意靠個女釣金龜過人世
noway 我同我老婆講
1係2個人 1係我同佢全家1齊住
btw 佢都嫌佢老豆煩
道理就實係你個邊,但係同女人講道理係冇用,係冇用阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞