準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
應該係你條女阿哥講到明唔想同父母住,但又呻買唔到大屋,你外父外母見你條女咁痴屋企咪試下你反應

分手就唔洗既,除非佢逼你俾外父外母入黎住。

以後咪係買貴野上去喇,扮晒無錢窮撚啦
都on撚9,一齊住左你就玩撚完,實痴你成世,難聽d講,佢地一日唔死,你都要養埋佢地
佢屋企佢哥無本事,又要拉埋你落水?
咁閪既人,你一定要企硬
祝巴打好運
果家人都痴線,邊個做左親家就gg
無咩概念鳩吹下都可以講到咁詳細 你信唔信
過來人經驗,養老婆ok,已經足夠,千其唔好養埋老婆外家!會後悔終身!
佢哥人工唔錯,無首期,咁點解唔係佢哥痴屋企住,再全家幫佢儲,你婚都未結,外人黎,關你咩事?
就算結左都唔關你事啦,佢全家無本事,
就要你全家幫佢分擔?
你咪話你阿爸阿媽反對,睇你條女咩態度先囉
佢個句都仆街,即係本身係預左你會幫手,而家未必,拋個波俾佢,咁你日後對住佢地都未必好受

你都話你女友搵唔少,咪叫你女友自己儲錢借俾佢哥,
反正你層樓全部自己搞掂
不過咁都只係食一舊屎同半舊既分別
本身你地結婚,學你講,可以買多層收租,如果真係借左俾佢哥,衰d講,息都蝕埋,即係你個家庭點都要幫外家分擔
你女友都唔幫自己...巴打諗清楚
既然佢女友都搵唔少
你叫佢拎自己份糧係附近幫佢父母租個細單位
睇下有咩反應
唔係自己錢好似唔關自己事咁
你女友搵到,咪叫佢加按屋企層樓,佢供返佢自己屋企,咪可以有錢俾佢哥
結論,擺明佢哥提出黎,唔出聲扮傻
樓主如果你最後屈服咁都肯制嘅話,我係你就即刻上天台跳落去死撚咗去,啲錢畀兩老安享晚年算啦
其實佢地開口講得出都一定唔係隨口up
不過見你咁大反應緊係話誤會
諗清楚先結啦
尤其係個阿哥,推老豆老母出黎,自己就諗住漁人得利
屌,條女真係咁真心膠既話咪佢一賣完樓咪即刻分手係就賤啲,不過冇辦法
老西都話好,等佢地買左先分手,等睇佢地訓街

妳條女唔幫妳這一下已經分得

結婚係兩個人的事,佢連妳都唔幫證明無撚用

我同我老婆從來都係幫對方係自己父母面前打遮掩護加做自己衰人
分手啦、條女都唔企你果邊諗、邊個唔理邊個感受呀而家、都痴閪殻嘅、貼埋間屋俾呀哥好無
得,叫外父外母夾翻一半囉
你信佢父母有呢個咁重大計劃會唔問吓個囡先?
你咁大反應數佢一輪佢即發脾四⋯⋯呢個第一反應先最真實
你篇大論佢一定會拎出黎成家人討論,而家叫以退為進,因為形勢係你強d
巴打唔係話有心想攪散你,外人緊係唔會比你清楚你女友人品性格,只係怕當局者迷
你阿媽呀爸仲有冇名?
買樓落佢地其中一個名,
有咩事都唔會比人分身家
第時四個人加埋生埋仔 3房點住
等佢阿哥買左樓先,你使乜急,如果你女友同佢家人真係逼你就佢哋,長痛不如短痛
如果而家已經係咁 第時結左婚
你地會成日有野嘈 世伯伯母一定幫自己個女
你冇話事權 冇地位阿 做水魚、老襯啦
假認真Poat, 重作啦
條女心個句,呃住你先,結左婚生左小朋友先同你慢慢玩
上次同個律師朋友食飯傾完都話婚可以亂結,小朋友唔可以亂生,切記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞