準備緊買樓 未來外父外母話想搬入黎

1001 回覆
5862 Like 28 Dislike
睬佢都on9,大不了分手搵過個,一搬入嚟就趕唔走㗎啦,佢地三把口你一把口,趕你出門口,鵲巢鳩佔就你有份
呢啲男人唔死無用
或者佢父母又有另一議案
唔住都得咁個女既收入比晒父母做家用
咁佢兩口子就唔駛搬入黎啦
你養佢個女就OK
樓主錢多,根本搞唔清條女係鍾意你定鍾意你啲錢
你呢刻唔企硬 遲下有排你受

望下塊鏡 睇下自己係咪一個男人 之後就會知點做
哂口水,分手啦
女人打橫黎
佢父母係父母
你父母唔撚係父母
佢有撚病
完。
同條女講
我都想接埋自己父母住
但係6個人住實在太逼喇
所以決定儲多10年錢先
其實你有冇諗過你女友愛你的話, 或是為你著想的話已經同佢父母 say no 啦
同意呢個
再唔係出絕招,叫自己老豆老母搬入嚟住

如果外父外母堅持住入嚟,OK,層樓條女要出一半錢
再買大啲
當然叫外父外母夾份
補充翻少少
層樓仲要係佢父母過左身留俾佢,真係唔死都冇用
問佢 咁你老豆老母諗住比幾錢租?
仲話有煮家飯食 姐係第時供養佢父母都要你負責 家用走唔甩
一係話你父母要搬埋黎住 一定係預房比佢地先
結左婚不嬲都係跟仔住架啦,仲要比錢個仔買樓,死纏爛打個女

其實覺得你可以買左樓先,反正都唔會寫你條女名,你跟返自己意願買就得,你女友接受到就繼續一齊,接受唔到就分手,分左你有層樓揸手,唔潲驚會無女

佢咁巴閉,叫佢自己買間大屋囉,你同佢父母搬入去住。
認真覆你,外父外母有啲想搵你笨,但你女友個心態都要了解,佢似係急住想結婚生仔果啲人,如果你地life goal/planning分歧太大會好難搞。
冷靜完要認真傾傾
巴打我就係為層樓同條女分手 只可以話有好有唔好
出錢又點
1000萬買大三房 即係樓主出5-600萬首期+自己有4-5萬月入

當樓主條女+外父外母出一球
再假設條女月入$30000

1000萬以上既樓最多借50%
即係樓主最多買1200-1400萬既樓
咪又係三房買唔到四房大宅
佢父母有事d醫療一定你比硬,衣食住行可能都要包埋
同條女講我俾返筆錢我父母,唔想佢地老左無錢用,首期無左,我地搬去同返我父母住算
呢件事分分鐘係佢提出黎
中出即飛你就手持皇牌
痴痴地,同佢有親咩家下,佢哋明搵你笨。
樓主企硬啦,啲錢係你兩老儲落,咁做好唔公平。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞