依對情侶好撚嘔心2

1001 回覆
146 Like 23 Dislike
大佬b果啲起碼都叫識化妝 會幫佢地拍片試用,屌 呢條女影一影相又收錢又收野 真係憑啲咩?

萍嬸過晒氣啦 想出黎R撈洗底都冇人理佢

有時見到chanel個pr送野俾iger用更加嬲
做chanel長客買幾萬一個手袋個d都未必係大時大節會收到禮物
依d咁的ig begger 咩都唔買就係咁收野
佢地咁點對得住d客

More 有邊個iger有收倒

mmm bethniy imlmelo cherrietam 等等都有收過
其實睇chanel pr 個ig tag 就知 個pr ig agnesyan_

melo果個係我中學師姐 成日番學都靜雞雞走出去玩 俾訓導主任捉過 之後退左學過一兩年見到佢拍youtube 但佢把聲真係幾q既 唔知算唔算生性呢

佢同過陳黑一齊 個陣覺得佢好柒姑碌

真係唔知佢原來同過陳黑一齊
以前收試用至少都要拍個片寫下blog
而家ig好似變左主流咁 po左相就當收貨
屌咩 mmm連色都唔使試 影左相就算 呢樣先最炆
試用就係變得咁廉價
有冇方法成功令班PR咪亂送
送咪送1,2隻色算 成set咁送
一支唇膏至少都200up 買一支都左諗右諗 佢地班所謂紅人就 6支8支色咁收 講真 我唔會因爲見到班紅人post張相而買囉 耐唔耐整啲online survey 睇下唔同客like邊類產品or 睇下有幾多人對新產品有興趣 再抽樣送啲出去咪仲好 至少 如果有品牌送野又抽中我 客自然會記得 好用仲會keep住留意個brand

唔係只針對mmm 其他都係 以前都幾鐘意睇mmm ig 依加 唔知幾時開始就差唔多日日都禮物文
感謝 感恩 謝謝 客戶的寵愛 顔色很美 ...耐唔耐會明示暗示某啲 送俾家人,朋友,學生

係呀 我好酸呀 頂你地班PR
全撚部 唔會再買 屌哂佢地老母
屌你老母 我地就真金白銀俾錢買
呢班垃圾Iger就咁影張相就有野收
利申 好撚憎mmm 好做作
集體叫朋友unfollow mmm1122
Message各品牌抵制漏m儀

有次禁落去啲followers度 好多垃圾ac
一直都冇follow係 explore度睇到先禁下黎睇
見到身邊有啲男仔follow佢
好羨慕咁多sponsors 但點解要咁樣狙擊佢地

好似追擊大佬b咁追擊劉m儀就岩
講咁耐女人 反而我好好奇 咁多女神都有一個共同男性肥朋友 好撚好奇佢點解個個都識

Kafai?

我都想講呢個肥仔

呢個人成日都係啲ig女神度見到佢

睇黎大家都有留意呢個肥仔
一路都抱住食花生睇人點講佢地扮恩愛,
你班人就攻擊人地憑乜收咁多禮
你唔抵得咪經營個ig, 買幾千個followers 引PR囉
人地好好歹歹都叫影幾張相,draw 下attention
冇樣唔出名係咁㗎啦,係要俾錢買化妝品㗎啦
成班女人酸撚到,你以為你地係邊個可以唔洗錢又有得用呀

利申: 洗錢最多喺skincare/cosmetic
你唔抵得咪經營個ig, 買幾千個followers 引PR囉

幾千個 幾萬個就真

個問題係sponsorship太泛濫
班PR只係想要iger背後班followers嘅attention
而佢地本身係呀猪定呀狗都唔重要
但宜家個情況泛濫到連1k 嘅model都有
咁我地做乜要真金白銀買你d product?
問題重點係班PR/agency整到customers對個brand loyalty低曬
唔係唔扺得或者酸 或者無本事
而係對果d brands失曬desire
或者只係as一個消費者去against for尊重及權益
呢個只係好first step嘅抗議
我地有權維護自己利益 再而就罷買
好似Lancôme事件咁
你可以話人地hocc關你乜事?個brand當然要在乎大陸市場,你地港人無本事姐!
但你唔可以judge我地 明嗎?

利申 廣告人

班PR只係想要iger背後班followers嘅attention
問題重點係班PR/agency整到customers對個brand loyalty低曬
你可以話人地hocc關你乜事?個brand當然要在乎大陸市場,你地港人無本事姐!

利申 廣告人

你仲話自己係洗得最多錢落beauty brands
咁都唔在乎自己權益及尊重
難怪咁多brands點仆街都有一車車港猪買

利申 廣告人

普通人就俾錢買 佢地一車車收
然後影左相 就當交左貨
講緊係有啲igers 影張相就算 冇review
又唔見我地酸bethniy?佢勁有心出片
唔係下下影張相 thanks 就算,,
你唔介意姐 唔係要所有人同你一樣唔介意下嗎
見到有人話minnie好真係
jade同minnie係超冇品 有錢睇唔起人
利申 親戚係佢地中學同學
比起mmm我反而憎呢d假review youtuber 多d

利申 廣告人

普通人就俾錢買 佢地一車車收
然後影左相 就當交左貨
講緊係有啲igers 影張相就算 冇review
又唔見我地酸bethniy?佢勁有心出片
唔係下下影張相 thanks 就算,,
你唔介意姐 唔係要所有人同你一樣唔介意下嗎

原來向代理反映自己意願唔得架 要一齊開返個ig呃埋一份就係道理架
大家以後唔好屌新移民呃綜緩、特快上公屋 你地唔抵得 就辭左份工佢 同新移民一齊爭埋一份啦 唔好投訴呢個政府做得唔好 係你地唔識玩呢個遊戲 一齊做蛀米大蟲 做社會寄生蟲啦
我地想有手有腳比錢去買野唔得架 如果我地個個都收試用 pr又送 真係想知佢地點搵錢賺 都啱既搵大陸錢囉

利申 廣告人

就呢件事上面,我睇唔到佢sponsorship 會令到我權益受損(先唔講尊重,每個人standard 唔同)
PR唔sponsor啲iger, 但我估計每年adv & pr 都有budget, 唔用喺sponsorship我唔見得佢會減價益消費者
PR花唔花呢筆錢,我都係要真金白銀買
當然,你可以選擇唔買嗰個brand

但呃綜援嗰啲又唔同講法,
因為綜援啲錢係係應該接受規管,呃係犯法
你呃咗,政府少咗一筆錢去幫真正有雖要嘅人

你話mmm乜都唔做就咁打句thanks 就算
首先佢ig個selling point 係佢啲相&晒恩愛
從來唔係教人化妝,pr 都知
PR要送係想draw mmm followers 嘅attention
至於成效大唔大我唔知,而家可以話引起你地嘅反感
我又唔覺有mmm有呃PR,因為佢己經完成咗佢應做嘅嘢(post 相宣傳下)

再於hocc 單嘢,係Lancôme 有政治審查,
係同香港自由社會人權有所違背
咁我唔明PR送禮俾mmm有咩令你地覺得不受尊重要咁大反應
有咩unethical 嘅事喺入面?

(Sorry ,個reply 加埋晒其他幾位嘅points去回覆)

melo果個係我中學師姐 成日番學都靜雞雞走出去玩 俾訓導主任捉過 之後退左學過一兩年見到佢拍youtube 但佢把聲真係幾q既 唔知算唔算生性呢

我同陳黑住附近 成日見到佢拖住條女
佢真係好矮好mk

我同陳黑住附近 成日見到佢拖住條女
佢真係好矮好mk

幾時既事架 佢好似有個拍左幾年既男朋友
好多花生

利申 廣告人

就呢件事上面,我睇唔到佢sponsorship 會令到我權益受損(先唔講尊重,每個人standard 唔同)
PR唔sponsor啲iger, 但我估計每年adv & pr 都有budget, 唔用喺sponsorship我唔見得佢會減價益消費者
PR花唔花呢筆錢,我都係要真金白銀買
當然,你可以選擇唔買嗰個brand

但呃綜援嗰啲又唔同講法,
因為綜援啲錢係係應該接受規管,呃係犯法
你呃咗,政府少咗一筆錢去幫真正有雖要嘅人

你話mmm乜都唔做就咁打句thanks 就算
首先佢ig個selling point 係佢啲相&晒恩愛
從來唔係教人化妝,pr 都知
PR要送係想draw mmm followers 嘅attention
至於成效大唔大我唔知,而家可以話引起你地嘅反感
我又唔覺有mmm有呃PR,因為佢己經完成咗佢應做嘅嘢(post 相宣傳下)

再於hocc 單嘢,係Lancôme 有政治審查,
係同香港自由社會人權有所違背
咁我唔明PR送禮俾mmm有咩令你地覺得不受尊重要咁大反應
有咩unethical 嘅事喺入面?

(Sorry ,個reply 加埋晒其他幾位嘅points去回覆)

唔駛咁多道德倫理, 好簡單, 品牌又好mmm個ig又好,都要睇市場供求, 客戶唔滿意某個brand既marketing strategy , 向pr反映有咩問題先?同樣,唔中意mmm個 ig 叫人unfollow都無問題喎, 我地無特權唔可以remove 人地個ig 唔可以炒人地個pr 架,由頭到尾講緊表達消費者意見, 駛咩要有道德倫理去backup 先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞