[人性魔幻] [結局]《職 業 魔 法 師:駐急症室解咒師與女助手》【三】

991 回覆
118 Like 1 Dislike
好既領袖一定要奸人, 如果領袖係賣光環既, 說明背後既軍師負責做奸人
可柔Saaaafffe
其他我唔知
...
無得強化, 好似你大隻佬都係會中毒咁, 你大隻都冇用
BTW

生果, 炸脾薯條, 自己揀
呢個OK
「咪同我玩文字遊戲」
成支蛋黃醬車落去然後肥到仆街
多謝!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
想講既係「合邏輯」, 但唔存在
魔法社會係我設計中, 係唔講邏輯, 唔係咩叫魔法
就好似魔法永動機咁, 即使佢合邏輯, 但唔存在
因為太屈機, 太無敵, 一定係俾佢弱點, 俾佢限制, 好似打機咁你招技勁就高CD, 長詠唱時間...ETC, 所以即使合邏輯, 都唔準存在

好似講到有D1999, 希望你理解到熱力學個度抄WIKI既, 本身文科撚多謝巴打咁落心機睇先
認真 細個就幾鐘意 而家真係唔太鐘意食炸嘢反而覺得生果呢啲比較fresh
作為休文日前既一篇 好滿意
個進展好好 唔會拖得黎 鋪排同解畫都好好

出版商!! 幫佢出書啦!
你老啦

利申:老野
咸濕仔
有D
第二種醬!!!
會長咸濕仔
人性

預 告

當燈再次亮起時, 岩洞中只能隱隱約約看到了一個人影站在射燈的死角, 沒有槍聲, 沒有火光, 但是他身後已經是警察的屍首....不, 現在的他們身份只是火藥庫的看守隊吧。

「咪..咪郁!!」

最後三人舉起防暴盾, 警棍, 胡椒噴霧等指向那人。

「Over ! Over! 火藥房852013, Under Attack!!」

「增援黎緊, 情況係!? 有幾人?!」

「一人! 得一個-----」

燈光熄滅--

在最後的視野中, 只看到那人拔出武士刀--

「斬!!」說話中帶點口音, 不是本地人嗎?! 但馬上三人再沒有思考的機會, 一道銀光在消失的視野中閃過, 寒光四溢, 只看到了一下揮刀的三人覺得自己有機會得救, 卻沒想到這只是天真的想法。

招式名是秘刀: 燕返斬。

「噗」「噗」「噗」

一下揮刀, 三人同時倒地, 手上的盾牌與設備通通被斬成兩截, 刀鋒脆淨利落地砍掉三人的頭顱。

「呢邊係Ayaka, 火藥房前門已經清空, Over.」

「通訊呢?」

「已經截斷, 到你地出場, 記得唔好用火器,呢度係火藥庫。 」

「你當我許少傑係咩人啊, 哼, 之後交俾我地。」

通訊中斷。

帶著金絲眼鏡的老者從陰影中現身, 完全沒有關心Ayaka有沒有受傷, 只視她為忠犬的他冷冷地看一下地上的頭顱:「做得好。」

「我地點解要幫佢地, 馬教授。」

「.....相比起消滅地球上所有記錄,邪教異說, 都係將佢地集中係方舟上會比較方便。」

Ayaka扔掉Keroro面具:「明白。」

這樣就好。

被人所需要, 被人所托負, 這樣就好。

即使, 世界末日。

【末日】
末日下的那些人: 前傳
《方舟奪爭戰》

作者: VantaBlack

舊地球曆西元二零一九年九月 末日逃生

方舟爭奪戰

屌, 標題都打錯字
你唔講未必有人知你錯
BTW一講燕返我又諗起Fate
燕返係之前玩隻Game既招式名, 而係日本劍道中的確係好出名既招式黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞