[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(11)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
全部人得佢一個慢左拍嗰吓真心覺得柒
星座撚都係啦
可能個個都有instagram 自動送既垃圾粉絲
個六字對聯(一定係除非唔係)
認真係剪接硬捧都係硬傷
好多人因為咁留意到佢 但講真都真心煩
但明明人地靜係講左一次 咁又唔可以上升到佢本人煩膠嘅

但若然Alton/佢fc admin有mon post (都冇可能冇架啦你人都上埋黎講嘢)
希望你執下跳舞甩beat唱歌走音D問題
認真你開頭吸到咁多粉 證明你有一定吸引力
但次次咁跳錯哂啲舞步 想飯你都飯唔落手
Mirror咁多Dancer出身嘅人 你都算當中最弱個個

中肯呀
造星開頭都幾留意佢,但依家直頭會飛story
老實說講佢係mirror go 有幾次都幾好笑幾玩得,但可惜唔突出
表演又真係差強人意
上星期澳門表演唱前傳
星座撚stanley唱到甩曬又走音
唱完之後慌張西望做咩啫
扮支咪有事?佢自己唱衰咗唔好賴啦
走去同AK及姜濤講 都唔理佢
仲猛整ear mon 想衝落台 真係好鬼扮野㗎啫
學上面講 加咁多戲俾自己 七情上面好好笑
佢上次live好似有話學緊好多野
https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/318324/%E5%B9%B3%E6%88%90%E6%9C%80%E5%BE%8C%E9%96%8B%E5%AD%B8%E7%A6%AE-%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E5%A4%A7%E5%AD%B8%E6%95%99%E6%8E%88%E7%B1%B2%E5%AD%B8%E7%94%9F%E5%8A%A9%E4%BA%BA-%E5%8A%AA%E5%8A%9B%E4%B8%8D%E8%A6%81%E5%8F%AA%E7%94%A8%E4%BE%86%E5%BE%80%E4%B8%8A%E7%88%AC?utm_medium=Social&utm_source=fbpost_link&utm_campaign=hottopics

你們能夠認為「努力就有回報」,都是因為一直以來的周圍的環境會鼓勵你、推你們一把、助你們一臂之力,對你的成果給予肯定及讚賞。但世上有很多人,卻是怎麼努力也得不到回報、想努力也努力不了,甚至努力過頭而弄壞身心。有些人更是在努力之前,就被「就憑你」、「反正像我這樣」之類的話語擊沉了。
你們的努力,請不要只用來讓自己往上爬。你們受到環境及天份的眷顧,請不要藉此貶低不受眷顧的人,反而要幫助那些人,而且不要逞強,好好承認自己的弱點,大家相互支持。就如女性主義並非要女人的言行像男人,或要弱者成為強者,而是弱者也應該原原本本地受到尊重。
Poki買followers
柒得過佢自己甩steps又唔記得
可以賴皮皮整到佢
食屎狗黎都30歲人 柒咗都唔敢認
仲要賴隊友
原來學造戲係咁用既
其實alton係咪都買followers/用apps加followers
見佢成日follow啲奇怪accounts
係喎!咁亂嚟既!!
係咪花姐佢地有job就接,有無諗清楚架
突然好驚因為咁,啲廣告商唔敢再搵佢地做嘢呀
只可以講, 正常黎講係冇廠商會鍾意自己既代言人走去代言競爭對手既產品,除非佢地唔係代言人只係model

至於其他野...花姐好野、多謝花姐
仲唔知會唔會有合約問題
如果係代言人,就好大機會會有問題
講多少少真係好睇佢地以乜野身份拍廣告
好似D youtuber、毛記咁唔係代言既話, 最多只可以話冇道德,
因為佢地係as a 演員既身份, 又冇收代言費。
但班仔呢又唔知viu幫佢地簽約既時候係點樣定義佢地既身份
代言人? model? 網紅?
所以只希望viu會小心處理,唔會搞到班仔
DIU 係呀!!!!!!!!
我每次禁入去睇下其他人like d咩
都總會見到佢follow埋一大班唔知咩來
係次次!!!!!心諗有冇咁多人要follow呀
唔係姜糖呢排都真係冇野好討論
歌同表演黎黎去去果堆
節目一星期得一次
我都想討論下鏡仔
其實可唔可以轉下表演
上次1000卡活動啲表演已經炒冷飯到fans都high唔起
出新歌之前唔介意佢地繼續跳ASAP 始終係自己歌黎 但個medley真係可以換一換佢 唔係唔好睇但已經睇到識背 話哂都係跳唱男團 下下炒冷飯真係比人笑
其實佢哋不斷唱ASAP、一秒間都冇乜問題
始於都係自己歌,又得兩首,冇得好似其他歌手咁唱下新歌又唱下舊歌
只有望佢哋8月出新碟後會唱多啲自己歌

唱自己3首歌OK
但medley 我鍾意wine & dine英文果個多D 正好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞