[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(11)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
其他仔仔睇完,呢兩日都一樣post禮物,定係你特別關注AL呀?早幾日都講過類似嘅野啦,成日討論呢個問題!無鳩聊
四個鍾真係唔知搞乜鳩
第二季嘅99隻仔逐個自我介紹?

MIRROR會唔會有表演?新歌?
叫上一屆仔仔撐今屆仔仔搶自己飯碗,過橋抽板
好撚驚呀神徒衝曬出黎護主
有去尾場既鏡仔又有post 禮物好似真係得你地位教主炸bo
真係想問開全民造星2對mirror的好處係咩
希望造星2記者會唔好同mirror新歌發佈混埋啦~
諗下都知造星2宣傳會遮曬mirror 新歌風頭
我真係唔知比咩反應viu好
出完新歌三日後就開造星2記者會,等唔切咁款,觀眾都未focus到新歌就已經俾造星2搶曬去
新歌時間安排咁尷尬,點睇都似係塞住fans把口,俾啲甜頭你哋暈曬浪,然後就更加大條道理俾曬資源去搞造星2
仲要班仔去開心撐場4個鐘,viu喺反人性方面真係出色
仲要利用班fans撐場,應該都預見到將來造星2嘅公開活動都係咁
送禮物送到成張梳化都係,其實只係將一大堆野放哂係梳化影張相,班神徒見到有自己份禮物係堆野入面就好似受到皇上恩賜😭😭😭喊哂口好感動
真係想問下班進貢者有無咁瘋狂進貢比父母
佢post唔post禮物都無所謂啦,反正都變成例行公事,做魚佬果日都有花收
好處方便mirror 加人同踢人
MIRROR送禮物嘅文化真係唔知學邊個,係咪韓團都會咁樣?上次仲見到有糖話,姜濤生日會起碼收兩卡車禮物,就算無出場費都賺死啦
真係架?即係又有人跟到佢去賣魚
點解班fans可以成日都唔使返工,貢獻哂d時間去追星,就咁追星係香港真係生活到?佢地一定唔使供樓俾家用,或者屋企大把唔使做都有爸爸養
我都唔知自己仲有幾耐熱誠去追活動呢
啱啊 做佢fans好幸福 好易被寵幸
其他仔仔都係到左現場先post story撐 你個教主一早post定今晚見 咪就係想你班護主犬護駕進貢囉on9
佢做魚佬果日夜晚見到edan post佢地去睇戲相,見到al拎住花,一係就睇戲時收花囉
我見d學生妹成日都送野,又成日免費派野
好似得姜濤同al粉先會做咁多野,又送禮又免費派野

唔係好見其他粉會做,又或者可能其他仔收咗禮都無次次post,所以唔覺眼
雖然送卡仔手幅個D都係有限錢黎既,但有D送衫褲鞋襪首飾,希望唔係貴野
偶像當然重要(可能係某D人既精神寄託黎),但如果D錢可以用係更有意義既地方(例如孝順下父母,拎黎學下野等)會較好
做姜濤fans咪仲幸福,私追都可以追到比偶像follow IG
講起姜濤followers 5萬2左好耐,幾時先再衝上去
今次電車都係佢地整?
屌 邪教一樣
應該唔係啦 人地咁高調 係仲唔即刻衝出黎認屎認屁咩 又fing姜旗啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞