[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(11)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
最撚慘係依家提親仔仔名就比其他fans 話煩同花姐做野唔洗你教,搞到mirror 圍內分化曬

咁撚明顯既唔公平搞到冇人可以出聲廢事仔仔又中箭真係
btw 皮皮好sharp
只可以講, 明明一起步大家都唔係差好遠, 點解半年貨仔就會有人氣差距?係班仔唔努力、冇軟硬實力定viu偏心,大家心照

怕左有人唔明,軟實力係指樣貌, 硬實力係指才華, OK?
最中箭都係Jeremy 同Edan ,兩個外貌同表演都叫有實力

星座撚態咩野咁撚高出鏡率呀,好殘忍咁講句即使佢係原本D fans 圍內有幾唔討好,佢咁撚高出鏡率可能外間分分鐘識佢先

見到佢地D粉絲係花蛆谷比人屌到冇再出聲真係好撚慘,仲要Jeremy 幫手滅佢地聲,搞到金像獎單野冇曬下文
硬捧Stanley無辦法
其實比人鬧算唔算人氣人種
如果計軟硬實力 Edan邊忽會輸
Ok樣可以見仁見智 但佢一定唔係差 差既都係中游之上
講才華 成團mirror邊個夠佢多?
唱得 跳得 鋼琴得 小提琴得 綜藝得
成日拍廣告既ian 樣差過佢 實力又差過佢
講乜軟硬實力扮分晰姐 根本就係到而家都係仲用緊造星時期既人氣去排 同睇花姐推邊個咋嘛
講人氣 而家既edan同jeremy你覺得好差?肯定多fans過大半團員先囉好冇
屌你老母啦軟硬實力追軟硬天師啦你
滅聲?滅聲最多都係唔出聲, DKKM而家上頭直頭要佢地洗太平地啦!!!個個都唔知真心定假意, 齊齊出PO話有得出席活動就已經好開心
睇到佢地開心我好心痛呀屌~~
我特登唔開名架屌
只可以講, 點解Edan入行前有廣告拍, 入行後反而冇?
真係佢既問題定公司冇落力?
明明有材既成員但被忽視,我不知幾嬲
Edan 只要控制到佢唔好露牙肉笑佢就係一靚仔
仲用緊造星時期既人氣去排就真既
人氣唔敢講實,佢地2個開live 講緊得600-800人睇姐,姜仔教主一開閒閒地過800,其他人唔清楚
但佢地值得更好的對待係真既
激動左sor
補多句, 我寧願佢地好似193咁反抗下,西下面出席活動, 我追佢地都追得甘心啲。而家好似白忙一場咁, 好唔甘心
人地有job呀...
有job就會有討論度, 整gif整sticker整banner...整乜都好,
起碼有個job先,d人氣先會keep到,什至上升

但對於某D仔
DLLK乜Q野都冇,日子一耐, 自然個差距就會大
人氣、收入都係會兩極化
火撚滾
咁係咪無額外jobs既成員只有底薪??
拍廣告咪有錢囉...
拍drama...拍得多果啲咪有錢囉...
呢2樣都冇既好似得1-2個仔仔炸...
之前果d活動, 幾乎都係慈善活動,我當佢地有車馬費,果1千幾百幫補到d咩?
佢地靠底薪真係生活到嗎?得...要好慳囉...
都...ching你唔係有期望呀嘛?
有人會話娛樂圈就係咁唔公平

但個團扭曲到
唔公平唔比人出聲
唔公平叫人心知肚明唔好講
唔公平求鳩其出個story hea 覆就算

廣告既野我地照當係班仔唔好彩真係連拎住枝檸茶影相都冇得做
咁金像獎呢?點撚樣解釋?
Annual Dinner....都應該有嘅
講開人氣,我去睇咗下MIRROR個IG最新輯單人相,每個仔仔嘅like數:

姜濤 3101
AL 2208
Ian 2131
AK 1611
Jeremy 1606
Edan 1593
Tiger 1527
Frankie 1397
Lokman 1311
Alton 1242
stanley 1242
Jer 1203

都好明顯,姜濤自己領先咗title 1
然後AL同Ian企穩title 2,同後邊有一定距離
AK 、Jeremy、Edan 可以算係title 3
有啲意外Tiger仔仲多過Frankie

如果按呢個排名做參考,最唔公平就係星座L人氣倒數都咁多job,反而Jeremy同Edan無嘢do
求VIU公平對待MIRROR每個仔仔
廣告商應該會睇IG follower 簡人?
有冇ching排埋出來睇吓
唔好再講啦,好心酸啊,無job嘅仔應該收入仲低過我哋普通打工
冇嘢心灰過成隊鏡仔都冇人敢俾個真正反應俾我地睇
成隊都聽晒指令話好開心有得點點點...但已經有一半人得到更多野...
冇人知班仔其實係唔係真係另有安排,
但好想佢地派下實質少少既定心丸。
如果真係公司冇外務俾佢地,都希望佢地做返個有血有肉既人,
不滿就表達出黎,想要啲乜野就出下聲
唔好坐以待斃等公司救
好似金像獎咁, 佢地擺明係close file, 仲覺得係happy ending
但...我睇到個心真係好酸好唔舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞