[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(11)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
真係咁正最衰買唔到飛啦
好想去睇阿jer

總括而言,呢個劇對佢哋兩個嚟講係個好好嘅嘗試
仲以為jer同ian係輪住做嗰角色添
其實我都覺得個故事寫得一般
要留白嘅地方反而好清楚咁交代左。
舞台劇嚟講有旁白係好難做得好,佢地有呢個嘗試係好事,呢個情況觀眾多數係分兩批,一係覺得好好睇一係就完全投入唔到,我就係後者
簡單嚟講,睇完之後我冇嗰種如果只得一分鐘嘅感覺,打動唔到我。
但演員同啲set&light係好值得一讚
係咪又係皮皮整到佢阿
係咪得我一個會覺得大家跳緊同一個steps
但Alton會好有一種90年代uncle跳舞嘅感覺
我都想睇吓CastA同CastC

佢演唱會一開頭嗰吓遞手就已經慢過晒所有人
佢似遞左兩吓
未決定好擺咩pose?
第一吓遞手似係搶咗拍,第二吓又慢咗

佢真係好唔掂,成日掛住去健身,有時間不如練多啲跳舞先啦

話就話肌肉擔當,但係練咗咁耐都唔係大隻,身材俾Stanley搶曬

dancer出身,但係跳舞本分又做唔好,成日跳錯、甩beat、甩step,失誤次數太多,成個感覺又太old school,完全被其他幾個跳舞成員比下去

就算Ian、Jer唔擅長跳舞都甚少甩step啦
佢真係要好好正視下呢個問題

老老實實,按表演嚟講,無論唱歌或者跳舞,佢都真係好難支持得落
完全冇諗到呀Jer演戲部分係咁少
基本上係齋唱
都想睇下呀Jer做戲 見佢坐係執邊個樣都幾投入下
同時都想聽多d肥賢唱歌
Balance返啲就好
唔知係咪佢成日甩beat都有d關係
覺得更加似d uncle跟唔上年輕人
不如講下佢有邊次無甩?
其實唱歌我個人嚟講係會包容,始終箍緊牙,實有影響
但係跳舞真係無辦法包容到佢,次次都甩,想點?
其實佢有無去練舞?好似Jeremy 知道自己不足都會去學跳舞啦
Jer都跳得好過佢
但箍牙對走音有影響架咩
支持同大表哥一齊單飛
其實佢冇乜job點解唔用啲時間練舞 jer都跳得好過佢
等於支持佢消失
我諗呢個係節奏感嘅問題
就算佢跳得晒啲step,熟晒走位,死記硬背但唔識數拍子就可以收皮。
可能佢唔係冇努力,而係努力錯左地方
成半年應該可以操得大隻d啦
暫時都未見過佢跟到steps
可能都係皮皮令佢甩steps嫁
人地演唱會唔記得戴眼鏡 可能係皮皮整跌咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞