[PS4]Digimon World: Next Order討論區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
原來到尾期,起碼要過8000數值先夠打
如果唔係真係要狂燒道具
如果冇爆數值,防禦插件X真係幾有用

上面有巴打話訓練所D錢唔慳得
反而我覺得巴多拉傳送所D錢先唔慳得
因為每隻數碼獸壽命有限, 所以唔好晒每一秒時間行黎行去(尤其隻GAME有極多跑腿任 )
盡量每傳送一次地圖, 一次過收晒果個地方既村民+跑晒果到D任務
再自動反航返鎮

另外訓練方法, 一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x), 打到累時用自動反航返鎮搵天使獸回體力
到你隻成長期有1000 stat 時, 每場得到stat 應該會開始下降
咁哩個時候你可以去MOD 船到打黑亞古, 之後打黑巴多拉, 之後打海龍, 哩到應該可以打到3-4K Stat, 哩個時間, 你隻成長期應該4歲左右, 進化成熟期, 之後Stat gain又會開始下降, 咁你可以去雪地打白亞古, 白加魯魯, 冰加獸, 藍火炎獸... 好快你會係完全體前有5K Stat
其實咁打法, 9999 stat 都應該唔難, 但5-6K都幾夠用
打怪升stat 有幾個好處
1. 唔計時 (Gym 一次一小時)
2. 體力少 (Gym 練幾次休息一次)
3. 加得多 (Gym 點升都好, 都加得好少, 又貴)
4. 可以學技
到5-6K時, 可以開始跑任, 好快到第4章, 而家繁榮過100了
有左stat 時先打任務, 一次過爆機都應該好快

跟巴打個方法升 8歲完全體都升到全6000以上
宜家唔知係邊升能力好 巴打有無咩建議 [/quote]
禁錯制出左
其實一上到完全體就好難再谷
stat gain 一下子會掉好多, 除非你打究極
成個設定應該係你要打上級先會有得爆stat
盡量一定要係成熟期或之前前爆到9000
如果mod 船打到冇得升,去機械峽谷控制島打大古拉
之後就去第四章果個map打core 00(唔記得係01定00)/ layer 06 果三隻嘢

唔係打上級 應該係根你整體能力
打黑巴打拉打到全2000就要轉打海龍 打到3000我左打冰惡魔
跟住我再落藍火炎 宜家去左第四章map打白金鼻涕
係冰城有條鋼鐵海龍 我諗個隻都可以試試

其實我都唔完全肯定,但如果你帶兩隻同數值嘅完全體同成長期,打同一樣怪,完場時stat增長係會有出入,所以自己同對手嘅階段差應該會有影響,成長期所以會易練啲
有時用究極帶成長打stat, 成長stat 好快就升到平隻究極,但成長期完場仲出到26+, 究極就加得1/2
你可以實驗下

呢隻game好似有後追
好似訓練個急速成長bonus咁
如果你自己兩隻野階段一樣 就會睇到係基於隻野既能力去加
呢排唔得閒玩 遲下放假會再試
祝各位巴打早日練好隻獸

試左打個條鋼鐵海龍 我兩隻完全體能力全6000左右都全能力+26 血同mp就260
不過打得有點吃力

完全體真係冇乜得揀
太少野生究極
除咗鋼鐵海龍,白金鼻涕之外都冇乜選擇

我宜家打鋼鐵海龍勁燒道具
白金鼻涕效率唔高
如果刷錢極力推薦打神聖天女房入面隻黑獸人加魯魯 一場成萬蚊咁制 係成熟期又可以練到能力
唔識解礦石獸任務

印象中果班磒石獸好似唔會加入
解完得粒黃豆送比你
果啲拎左又要dum嘅進化石

我會拎去比玉兔獸睇條件
控重量反而有d麻煩 同埋宜家又無咩網睇到進化條件
第四代都仲未打得贏第一章隻機械邪龍
進唔到究極龍
進唔到究極龍

有d渣
進唔到究極龍

有d渣

玩hard mode?
正常第二代點都夠打啦
唔識解礦石獸任務

解完得粒黃豆送比你

我會拎去比玉兔獸睇條件

前幾頁好似有個英文版既進化表?
我想問下一死就會exe 係要點引發?
唔識解礦石獸任務

解完得粒黃豆送比你

我會拎去比玉兔獸睇條件

前幾頁好似有個英文版既進化表?

搵到喇
唔該巴打
進唔到究極龍

有d渣

玩hard mode?
正常第二代點都夠打啦

有防禦架喎。升技能啦
而家打到第3章了
唔想咁快打爆
進唔到究極龍

有d渣

玩hard mode?
正常第二代點都夠打啦

有防禦架喎。升技能啦

我唔用防都輕鬆過
而家打到第3章了
唔想咁快打爆

原來得4章 公公獸叫我準備最後一戰已經 唔想咁快完 想練2隻皇騎先打 今集皇騎好易練 04個d反而難少少
原來光明獸fm條件咁高
有冇可能兩隻都合體進化架
有冇可能兩隻都合體進化架

進化道場升到Lv3, 就有得同村民合體
而家打到第3章了
唔想咁快打爆

原來得4章 公公獸叫我準備最後一戰已經 唔想咁快完 想練2隻皇騎先打 今集皇騎好易練 04個d反而難少少

爆左主線仲有排打啦
飛龍v獸同飛蟲獸幾時先肯同我呢個小毒撚傾計

要有研究所 飛龍v獸要有兩層

係咪到而家都未有ps4版功略
雪地係點去?
初版送果個奧米加道具 作用大唔大

都係估估下咁玩

都係估估下咁玩

風加獸條仆街 。 我行餐死找電檸檬比佢, 原來佢唔係加入
花語隻巴魯獸會唔會加入?

唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞