[PS4]Digimon World: Next Order討論區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
夾唔啱時間兩隻究極體一齊死晒 宜家冇加乘好難升

我戰鬥暴龍合鋼鐵加魯魯合體左
變左奧米加 隻鋼鐵加魯魯退化左做獸人加魯魯
歲數都變返8歲
都唔知
奧米加獸就十幾歲

顯示8歲
實際一樣得番幾日命

原來係咁
咁仲進唔進得返究極

夠日數上番9-11歲同夠條件都會進
死係完全體轉生之後D數值廢到仆街
個兩隻機械巨龍同機械暴龍
打到我
最後一擊MP 用埋先win

歲數都變返8歲
都唔知
奧米加獸就十幾歲

顯示8歲
實際一樣得番幾日命

原來係咁
咁仲進唔進得返究極

用左進化核夾硬進左

歲數都變返8歲
都唔知
奧米加獸就十幾歲

顯示8歲
實際一樣得番幾日命

原來係咁
咁仲進唔進得返究極

用左進化核夾硬進左

進化核唔加能力

歲數都變返8歲
都唔知
奧米加獸就十幾歲

顯示8歲
實際一樣得番幾日命

原來係咁
咁仲進唔進得返究極

用左進化核夾硬進左

進化核唔加能力

遲D死

歲數都變返8歲
都唔知
奧米加獸就十幾歲

顯示8歲
實際一樣得番幾日命

原來係咁
咁仲進唔進得返究極

用左進化核夾硬進左

進化核唔加能力

遲D死

唔會加

歲數都變返8歲
都唔知
奧米加獸就十幾歲

顯示8歲
實際一樣得番幾日命

原來係咁
咁仲進唔進得返究極

用左進化核夾硬進左

進化核唔加能力

遲D死

唔會加

有wo

歲數都變返8歲
都唔知
奧米加獸就十幾歲

顯示8歲
實際一樣得番幾日命

原來係咁
咁仲進唔進得返究極

用左進化核夾硬進左

進化核唔加能力

遲D死

唔會加

有wo

能力都有加
去到第五代都係練到全滿能力20%或更少
PS4share睇到有人16/17歲可以去到八九成
究竟點做到
訓練器材究竟升到幾級係頂
落到Code 1
打兩隻boss 簡直係挫折
第2代2隻完全體原來都夠打第一隻機械魔龍
有冇巴打知打邪龍一死係咪會變omega?
點解宜家訓練完冇進化條件出嘅?中bug?

難出左
唔係無
請問依家PSV中文版最新個版本係更新到邊個version呀

因為我上網見到話會新增12隻究極體,但係又搵唔到邊度有得dl
玩左2,3日, 普通MODE, 打到第4連, 一隻第3代戰鬥暴龍同一隻鋼鐵加魯魯
2隻都2萬幾HP/ MP, 所有stats 都5000 左右
打得幾輕鬆...

其實練LV唔應該去訓練所, 晒時間的
要出去打怪升stats
一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x)
半個鍾唔洗你隻成長期會有1000 stats
之後去mod 船打黑阿古獸/ 黑巴多拉/ 黑海龍... 4歲前好快有3-4K Stats
如果去訓練所, 一次一小時, 又唔係加得多, 反而打怪唔會計時, 一日升晒所有stat 1000 唔係好難

難出左
唔係無

我一開始玩第係冇問題間唔中會有都幾密 但宜家由成長期練到差唔多究極都冇出過 要靠獅子獸估估下
玩左2,3日, 普通MODE, 打到第4連, 一隻第3代戰鬥暴龍同一隻鋼鐵加魯魯
2隻都2萬幾HP/ MP, 所有stats 都5000 左右
打得幾輕鬆...

要出去打怪升stats
一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x)
之後去mod 船打黑阿古獸/ 黑巴多拉/ 黑海龍... 4歲前好快有3-4K Stats
如果去訓練所, 一次一小時, 又唔係加得多, 反而打怪唔會計時, 一日升晒所有stat 1000 唔係好難

巴打第3代已經第4章?
我第5代但係都未每樣都3-4k stats
打得幾輕鬆...

要出去打怪升stats

巴打第3代已經第4章?

上面有巴打話訓練所D錢唔慳得
反而我覺得巴多拉傳送所D錢先唔慳得
因為每隻數碼獸壽命有限, 所以唔好晒每一秒時間行黎行去(尤其隻GAME有極多跑腿任 )
盡量每傳送一次地圖, 一次過收晒果個地方既村民+跑晒果到D任務
再自動反航返鎮

另外訓練方法, 一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x), 打到累時用自動反航返鎮搵天使獸回體力
到你隻成長期有1000 stat 時, 每場得到stat 應該會開始下降
咁哩個時候你可以去MOD 船到打黑亞古, 之後打黑巴多拉, 之後打海龍, 哩到應該可以打到3-4K Stat, 哩個時間, 你隻成長期應該4歲左右, 進化成熟期, 之後Stat gain又會開始下降, 咁你可以去雪地打白亞古, 白加魯魯, 冰加獸, 藍火炎獸... 好快你會係完全體前有5K Stat
其實咁打法, 9999 stat 都應該唔難, 但5-6K都幾夠用
打怪升stat 有幾個好處
1. 唔計時 (Gym 一次一小時)
2. 體力少 (Gym 練幾次休息一次)
3. 加得多 (Gym 點升都好, 都加得好少, 又貴)
4. 可以學技
到5-6K時, 可以開始跑任, 好快到第4章, 而家繁榮過100了
有左stat 時先打任務, 一次過爆機都應該好快

大家買左幾多錢?
樓樓上果位巴打好攻略向
好似睇住攻略黎玩咁輕鬆
我咩心得攻略都無睇 自己玩
Normal 第九代先爆表關
樓樓上果位巴打好攻略向
好似睇住攻略黎玩咁輕鬆

其實訓練都得,不過係下下都要食究天8000bit果個餐
練到11歲進埋化基本上能力都破6000
樓樓上果位巴打好攻略向
好似睇住攻略黎玩咁輕鬆

其實訓練都得,不過係下下都要食究天8000bit果個餐
練到11歲進埋化基本上能力都破6000

其實都冇乜點睇過攻略, 都係一開始周圍鳩行, 搵到好多完全/ 究極村民都唔夠揪, 記住佢地D位, 之後先返鎮練完stats, 返去再打
點知練極都係2000 max 左右, 先再諗方法去boost stats
打得幾輕鬆...

要出去打怪升stats

巴打第3代已經第4章?

上面有巴打話訓練所D錢唔慳得
反而我覺得巴多拉傳送所D錢先唔慳得
因為每隻數碼獸壽命有限, 所以唔好晒每一秒時間行黎行去(尤其隻GAME有極多跑腿任 )
盡量每傳送一次地圖, 一次過收晒果個地方既村民+跑晒果到D任務
再自動反航返鎮

另外訓練方法, 一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x), 打到累時用自動反航返鎮搵天使獸回體力
到你隻成長期有1000 stat 時, 每場得到stat 應該會開始下降
咁哩個時候你可以去MOD 船到打黑亞古, 之後打黑巴多拉, 之後打海龍, 哩到應該可以打到3-4K Stat, 哩個時間, 你隻成長期應該4歲左右, 進化成熟期, 之後Stat gain又會開始下降, 咁你可以去雪地打白亞古, 白加魯魯, 冰加獸, 藍火炎獸... 好快你會係完全體前有5K Stat
其實咁打法, 9999 stat 都應該唔難, 但5-6K都幾夠用
打怪升stat 有幾個好處
1. 唔計時 (Gym 一次一小時)
2. 體力少 (Gym 練幾次休息一次)
3. 加得多 (Gym 點升都好, 都加得好少, 又貴)
4. 可以學技
到5-6K時, 可以開始跑任, 好快到第4章, 而家繁榮過100了
有左stat 時先打任務, 一次過爆機都應該好快

哇屌,勁!
等我重係咁訓練添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞