[PS4]Digimon World: Next Order討論區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
原全卡關
隻天女獸打人無力 又學唔到技
打鋼鐵悟加大便真係搞唔咁 又夾唔啱兩隻究極體可以exe
GEN1兩隻使魔獸
A以銀狐做目標咁練
B就鳩練

點知A變左黑巴多拉
B就變左銀狐
玩左2,3日, 普通MODE, 打到第4連, 一隻第3代戰鬥暴龍同一隻鋼鐵加魯魯
2隻都2萬幾HP/ MP, 所有stats 都5000 左右
打得幾輕鬆...

其實練LV唔應該去訓練所, 晒時間的
要出去打怪升stats
一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x)
半個鍾唔洗你隻成長期會有1000 stats
之後去mod 船打黑阿古獸/ 黑巴多拉/ 黑海龍... 4歲前好快有3-4K Stats
如果去訓練所, 一次一小時, 又唔係加得多, 反而打怪唔會計時, 一日升晒所有stat 1000 唔係好難

巴打第3代已經第4章?
我第5代但係都未每樣都3-4k stats

上面有巴打話訓練所D錢唔慳得
反而我覺得巴多拉傳送所D錢先唔慳得
因為每隻數碼獸壽命有限, 所以唔好晒每一秒時間行黎行去(尤其隻GAME有極多跑腿任 )
盡量每傳送一次地圖, 一次過收晒果個地方既村民+跑晒果到D任務
再自動反航返鎮

另外訓練方法, 一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x), 打到累時用自動反航返鎮搵天使獸回體力
到你隻成長期有1000 stat 時, 每場得到stat 應該會開始下降
咁哩個時候你可以去MOD 船到打黑亞古, 之後打黑巴多拉, 之後打海龍, 哩到應該可以打到3-4K Stat, 哩個時間, 你隻成長期應該4歲左右, 進化成熟期, 之後Stat gain又會開始下降, 咁你可以去雪地打白亞古, 白加魯魯, 冰加獸, 藍火炎獸... 好快你會係完全體前有5K Stat
其實咁打法, 9999 stat 都應該唔難, 但5-6K都幾夠用
打怪升stat 有幾個好處
1. 唔計時 (Gym 一次一小時)
2. 體力少 (Gym 練幾次休息一次)
3. 加得多 (Gym 點升都好, 都加得好少, 又貴)
4. 可以學技
到5-6K時, 可以開始跑任, 好快到第4章, 而家繁榮過100了
有左stat 時先打任務, 一次過爆機都應該好快

兩隻野差幾多歲先夠隻成熟期帶升返個變蛋究極體?

2-3 歲就OK

有無練hp 同mp既地點推薦 打海龍打到3k hp mp都仲係得1萬

薔薇殿前面隻朽木除左MP都可以練到
單隻 近廁所/傳送點 出入門口再生
幾日無玩 多左咁多人既

唔係咩究極體都可以ExE 既咩
友情夠就得
想問吓超比多獸係喺邊㗎?𢴇咗件飛蟲獸的書信返但一直都好似冇見過超比多獸 (唔係沙漠藍色嗰隻)
幾日無玩 多左咁多人既

今日去買GAME 點知無貨
想知賣緊幾錢

友情夠就得

請問點加友情最快

友情夠就得

合體進化出嚟嗰啲唔可以再用exe
v仔獸ex進化條件已經過千
成熟期咋喎
v仔獸ex進化條件已經過千
成熟期咋喎

唔駛驚,機甲龍獸加入後會送進化石俾你嫁
隻奧米加咆哮原來無得升上去
仲要連進化等級都無寫
會唔會好短命??
近年D digimon動畫真係做壞曬規矩
咩設定都唔緊
請問邊到有得學高級神聖技?
玩左2,3日, 普通MODE, 打到第4連, 一隻第3代戰鬥暴龍同一隻鋼鐵加魯魯
2隻都2萬幾HP/ MP, 所有stats 都5000 左右
打得幾輕鬆...

要出去打怪升stats
一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x)
之後去mod 船打黑阿古獸/ 黑巴多拉/ 黑海龍... 4歲前好快有3-4K Stats
如果去訓練所, 一次一小時, 又唔係加得多, 反而打怪唔會計時, 一日升晒所有stat 1000 唔係好難

巴打第3代已經第4章?

因為每隻數碼獸壽命有限, 所以唔好晒每一秒時間行黎行去(尤其隻GAME有極多跑腿任 )
盡量每傳送一次地圖, 一次過收晒果個地方既村民+跑晒果到D任務
再自動反航返鎮

另外訓練方法, 一開始用隻究極體帶隻成長期(0-1歲), 去沙漠打迷幻獸(日頭先出, 終局鎮左面個map), (打一隻幾秒鍾, 但加所有stats 2x), 打到累時用自動反航返鎮搵天使獸回體力
到你隻成長期有1000 stat 時, 每場得到stat 應該會開始下降
咁哩個時候你可以去MOD 船到打黑亞古, 之後打黑巴多拉, 之後打海龍, 哩到應該可以打到3-4K Stat, 哩個時間, 你隻成長期應該4歲左右, 進化成熟期, 之後Stat gain又會開始下降, 咁你可以去雪地打白亞古, 白加魯魯, 冰加獸, 藍火炎獸... 好快你會係完全體前有5K Stat
其實咁打法, 9999 stat 都應該唔難, 但5-6K都幾夠用
4. 可以學技
到5-6K時, 可以開始跑任, 好快到第4章, 而家繁榮過100了

2-3 歲就OK

巴打,點解你打迷幻獸可以所有stat加2x?? 我得兩個stat有得加。
打黑巴多拉就所有stat 都加2x
打得幾輕鬆...

要出去打怪升stats

巴打第3代已經第4章?

再自動反航返鎮

4. 可以學技

2-3 歲就OK

巴打,點解你打迷幻獸可以所有stat加2x?? 我得兩個stat有得加。
打黑巴多拉就所有stat 都加2x

加幾多應該係睇你本身能力
如果太強就開始加得少
啲數碼友情每次稱讚完加得1 有冇手法速升?
想問吓超比多獸係喺邊度?𢴇咗件飛蟲獸的書信返嚟但一直都好似冇見過超比多獸 (唔係沙漠藍色嗰隻)
有冇番長獅子同究極v龍資料睇下

2-3 歲就OK[/quote]
唔該
問多樣野 如果隻野討厭個地方咁點搞?[/quote]
有個skill 升左會好D, 好似係行路系skill

有無練hp 同mp既地點推薦 打海龍打到3k hp mp都仲係得1萬

試下去機械峽谷控制島打/東岸打橙色大古拉獸
果到有4隻
不過hp/ mp gain 一樣會跟你自己數值而diminish
想問吓超比多獸係喺邊度?𢴇咗件飛蟲獸的書信返嚟但一直都好似冇見過超比多獸 (唔係沙漠藍色嗰隻)

係打第四章個地圖嗰度

係打第四章個地圖嗰度

thanks bro
有冇人知X骨山莊深處隻天女點先有反應
可唔可以講下你地買左幾錢隻game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞