結他/Amp/Pedal’s 新聞, 歷史, 冷知識趣談 (4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
真係全年都做85折咁款
因乜解究
做開咪做
正價冇人買
扮做折又可以呃班大陸鳩以為好抵
好耐無彈

屋企有classical

有時夾埋長笛玩啲遊戲cover
幾時做埋talyor
圖呢
floydrose
借問聲咩係TA
又幾靚仔啵
幾靚喎隻色,仲要ash body
最近都想買支SSH guitar 。我一直都無
bid 左幾銀? 日本買TA 全新既話貴到離晒譜
link ;?
咁TL 折左真係好平嘅。7,8 年前左右有次恐慌性拋售Fender CS
我買左3 支, 其中最平果支63 relic strat 只係15,000。 我3支都上reverb賣哂。全部有賺

如果tl 減價。又見到啱洗嘅野。係好抵
有binding 嗎? 有binding 既lake placid blue 加rosewood FB 靚到仆街
floydrose. 就算係licensed都好
setup 得好其實好少走音。除非你日日瘋狂divebomb
Tom Anderson, high-end boutique 嘢
TA 最特別既地方我個人覺得係個2 point bolt on。
無記錯係有專利
日本買2手係好平。佢哋有評級制
外觀 B+ fret 餘量 80+
已經會好平。

用埋一般評級好保守。我有一年買左支vintage marti佢寫 外觀 B。 fret 餘量70%
但其實外觀如果係香港賣。啲撚樣一定寫99.999999% new
成支guitar 得一個鼻屎咁細既見is clip 係屎忽。同埋背面有d bucket rash。 連finish checking 都無
但就好平。二手市場價70% 左右

唔係exactly我個枝,
不過同spec、同色。
賣家d圖影得麻麻
幾靚喎隻色,仲要ash body
最近都想買支SSH guitar 。我一直都無
bid 左幾銀? 日本買TA 全新既話貴到離晒譜
我個枝連稅萬七hkd左右,
有人同我爭,比佢抬貴左千幾蚊。
成枝得幾條花痕,pickup同Floyd rose得幾點仔鏽,d金屬位睇得出仲好新淨,係nut width 窄左d (1 5/8),不過我手指唔算粗,又玩開cutting野,可能仲順手,弦同弦之間近d,我仲易mute。

其實有枝殘少少再平幾百,
又係同色同spec (淨係nut width唔同),但我第一次bid唔識搞fail左。

不過要加埋外匯手續費同運費,埋單應該要萬八尾。

check過哂日本樂天, amazon, ikebe, digimarket,其實y拍二手係最平,仲要平其他勁多。
ebay, reverb都有平野,但外國運費貴過日本。
日本買2手係好平。佢哋有評級制
外觀 B+ fret 餘量 80+
已經會好平。

用埋一般評級好保守。我有一年買左支vintage marti佢寫 外觀 B。 fret 餘量70%
但其實外觀如果係香港賣。啲撚樣一定寫99.999999% new
成支guitar 得一個鼻屎咁細既見is clip 係屎忽。同埋背面有d bucket rash。 連finish checking 都無
但就好平。二手市場價70% 左右

finish chip
19k 可以啦
咁我覺得Lake Placid Blue仲正過Fiesta Red
Fiesta Red有binding好怪。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞