結他/Amp/Pedal’s 新聞, 歷史, 冷知識趣談 (4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
TA好似而家都唔ship rosewood?
所以擺一支les paul錄下野就算 雖然普遍都唔會用佢 太霸道好難用
sofa有
我都係sofa 訂 alder body flame maple top roasted maple neck 3萬算唔算食水深
唔算掛
我問過都係3萬6 85折起跳呀嗎
有flame maple top 又有 roasted maple neck,唔算貴了
係差在個Top睇下你鐘唔鐘意個紋
有無人有原裝prs strap button同煙斗
Mateus 個signature humbucker 有冇得add 落支custom 度?好想要佢個humbucker 唔知有冇得咁做
nitro finish 諗緊relic少少好唔好 定係由佢自己用用下甩有feel 啲
咁就真係要問下,有可能佢直接叫你買Mateus Asato
唔知suhr個方面會唔會唔比其他用隻custom pu
調返轉問其實點解唔想買asato sig?
個原因好on9
純粹想個外觀上個人化少少
想做返自己 而唔係想成為邊個邊個,他日有人講起我都唔會話:用Mateus sig 嗰條友
雖然又要用人哋個pu好似有啲矛盾咁
唔知你明唔明
其實我覺得買支signature再改spec其實都可以好有個人風格,我都好鐘意買啲signature返黎執頭執尾,反正自己啱聲啱樣就可以,有時仲可能好過原裝添
另外ching想要Asato款嘅話,light relic我覺得都ok好睇,太重手就冇得自己幫佢寫故事
顏色有冇得改

好鍾意你最尾嗰句
色都有得改,sofa定唔知邊間都有得做,有朋友做過,唔係貴的,手工算不錯

不過唔會拎支貴野去比其他人做relic啦,點捨得

Suhr問問uni sound吧,唔想要sig款就只能問下轉唔轉得custom pu。不過見佢無單獨賣個隻pu,所以預唔得先。
有冇師兄有wireless推薦下
https://youtu.be/vU15_LP_oiM

Game of Thrones 家紋系列都有得出
Ron thron係外國都幾出名 d鬼佬問親有咩custom
Brand推薦 見得最多都係Thron guitar 同danocaster
Ron Thorn做inlay好出名的
Yes, 所以呢類雕花雕紋既款都係搵佢造Stark個支個pickguard不得了
但Targaryen strat既龍鱗身都好好丁
yes 好靚!
佢之前NAMM 塔羅牌pickguard果枝tele都好靚好鍾意
有錢真係買得過
有升冇跌
新人報到

發現好多人塊board都會一次過有哂strymon嘅bigsky, timeline, mobius

其他除左bluesky都少見,究竟係咪真係有錢冇地方洗
哩度大把人係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞