結他/Amp/Pedal’s 新聞, 歷史, 冷知識趣談 (4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
想去弘力試但壞冷氣坐一陣都成身汗

一係就變左吹水唔記得左試玩
邊到有
pm
但官網都無貨返
注意返9800果啲係水貨冇保養
係咪可以寄番去保
香港行賣成萬三 冇計
係 運費幾舊水
唔保
唔保

自己睇
唔係authorized dealer買. Fractal Audio 唔保養
6000得唔得
行貨我諗9k左右啦
佢無話自己官網
姐係要自己名visa買
係咪好過ax8好多
我仲係Facebook group 收緊
都成$999
咁個吸引力未必好大啵,又未去到真係好細隻hx stomp咁
買個midi都差唔多AX8個價,都幾難決擇
同埋D 鬼佬add 晒wait list
應該都要一段日子先到手
除非即去uni sound留貨
不過好耐無試過咁全城熱話
唔知洗唔洗另外買個FC-6呢
等睇review
unisound自己都賣乜都無貨
得3隻掣買隻midi都ax8
除非有好多新功能 睇又唔會
咁仲貴過AX8
如果唔係追求100%原音,長遠計係咪玩MONITOR 用電腦去出結他聲好過買AMP? 因為電腦個邊的PLUGIN可以不停UPDATE,又可以玩唔同的SOFTWARE

另外,想問下PRS CUSTOM 咪PIEZO 同SPLIT COIL 之間只可以2選1? PRS在香港的訂價其實算唔算高? 買PRS其實係咪去日本好D?

唔好意思,因為黎緊想買支彈一世的PRS,所以好多問題
暫時我都仲覺得Effector modeling好過PLUGIN,始終有專用硬件加持,玩個三五七年應該都無問題

PRS香港算適中價(如果識人買會好平),日本無記錯貴過香港,見有人經韓國Dealer訂private stock好似仲平過香港

呢一刻覺得可以一支彈一世,但到時心癮既野好難講既
以前嘅p22 p24無split coil
custom22 24 piezo可split coil
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞