結他/Amp/Pedal’s 新聞, 歷史, 冷知識趣談 (4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
賣剩 平放以下:
Timmy OD $800
pedaltrain jr +mono $800
dc10 $1100
唔知但人大左其實都想試下買翻支左手玩下
愈練只會發現自己愈廢
有冇人知除左 irig blueboard 之外有冇邊隻 wireless midi controller 好用 好用黎夾 macbook 用 bias fx2
有冇人知除左 irig blueboard 之外有冇邊隻 wireless midi controller 好用 用黎夾 macbook 用 bias fx2
melo
無留意要wireless
Apogee 果個
Bias 自己有出兩制同四制
有無清有玩開vintage style strat? Fender cs team build一般嚟講值唔值得買已經對mia original失去信心,睇緊bill nash同xotic
xotic應該唔係vintage聲底
買2手cs
點解失去信心先 要對症下藥
之前買過幾支Mia mim frets同nut都係有d問題要拎去執
另外玩過original雖然唔係poly finish,但都feel到好厚油 *講到尾都係想有relic
其實買返黎有問題要執正常嘅
唔係一炮過貴野1步到位
Xotic都算係vintage, 只係未去好raw個種
xotic有無現代聲嘅superstrat
淨係想要relic既話team build都ok
買通利減價款實冇蝕底
Nash就不了 仲多野要執過original
Xotic pickups都偏向vintage
冇乜suhr個種高清clean
xotic樣 suhr pu 聲
我會咁覺得
如果想一試vintage味,無錢入真.6x fender , 或唔想二手, 或masterbuilt(新量產款唔覺邊支有vintage味)
咁xotic會係現代的選擇

Nash就真係不了,價唔係平,但好似求其砌幾件木貼個牌就算⋯⋯
suhr classic 都麻麻地, 比我可能會要silversky,個人口味
xotic d料性價比
半年前訂咗枝tom anderson應該差唔多到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞