結他/Amp/Pedal’s 新聞, 歷史, 冷知識趣談 (4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
Good disaster area good
未插電腦用 剩係著左work
新board
"pedal" board
係咪砧板黎
砧板好 輕硬薄
玩開ht stomp嘅巴打係唔係都會駁個midi controller?一首歌玩幾個preset都幾麻煩
1定
玩過朋友一支,好高清,我覺得仲hifi過TA,而且硬少少(睇PU而家啦),如果唔係為咗個paint,要諗真係唔係適合
個headstock真係好7
不過連包以正都儲唔少
三粒制根本唔夠用
就算set snapshoot mode都係限死6粒blocks內3組轉變,大轉第二個setting又要係面版轉preset又轉回snapshoot,有點弱智(無計制少限制多)
好多setting,midi必需
好似我上面塊板咁好滿意
砌就砌成咁 但出去要用先拎果舊
靚聲, 個人接受唔到個headstock
買隻tone shifter controller,有send return 駁pedal一齊玩
點解要咁玩
之前去日本見到支支都真係好那貴
好似我塊板咁咪好
日本做嗰啲系列平少少,但都係好貴
美國做Studio HD Elite 系列其實真係好好聲,但個headstock都真係好樣衰

不過都未去到Lindert 個headstock咁正
日本買精品結他係好貴
佢地一支普通量產suhr款價錢,等如香港買custom一支的價錢
有冇人知buffer size同usb 乜乜 mode 較咩好
一直以為buffer size愈大愈好搞到delay
google左都唔知咩黎 取樣樣本唔係愈多愈好嫁咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞