Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
ok
謝師兄解答
之前睇過香港youtuber玩 不過好似唔覺而家仲有其他人拍 自己屋企又玩唔到
想問下我見有巴打玩香港地圖,想問下邊度有?

仲有有巴打d 樓起出黎好似d 公屋咁,係咪有得揀咩樣?
Steam Community Workshop search Hong Kong 就有
btw 一減價先多人推po
復活節唔知仲有無得減

點解現實世界嘅青年咁難排公屋
岩岩先入坑 尋晚一裝就一玩玩到3點

我個town 起起下成個industrial area 都唔夠工人,勁多abandoned building
可以點解決?
冇起學校?
我就係起埋university
但係唔夠uneducated worker
係咪應該喪起residential area 去搵多啲低技術勞工?
industry升level

2*2尺寸嘅building+一兩消防局+足夠公園就好快上到level 2

見到大部份building條升級bar過左兩格就黎三格個陣,工廠區附近放個貨運站,會一下升曬level 3
正確理解, 如果你想繼續係低技術工業既話。
最近個新save轉咗用uk roads
點知條4lane road窄得濟 巴士埋站會霸咗半條lane搞到塞車
依家唔知點搞好
我解決辦法係直接變做巴士線算
係咪學歷高會容易發展高科技工業?
高科技需要多d 高技術人口, 如果兩者不配合就會有工無人做。
應該咁問

如果我個城高學正比例高,就咁劃一忽工業區係咪容易出高科技工業?
Which?
新手想問 Cities: Skylines 同 Cities: Skylines Deluxe Edition 有咩分別 唔該晒
>>#1
有冇像真度高嘅香港map介紹返
要睇配套, 例如消防 警察局之類的, 係無mod 既情況下只能估計夠不夠配套設施。
正解。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞