Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
點解steam dl既火車站無人上落客
d火車一味係到路過
想問下
我用梗2gb display card,16gb ram
一入game vram同ram都爆
換多d ram既display card會唔會有幫助
load mod/asset chur ram ,爆ram 彈機
我部機16gm ram i9 9700k ,load save都會彈
撞mod同無dlc就會咁
1080ti 同 16 GB RAM
20萬人口城市都冇咩問題wo
似係vram唔夠
Thx
大家有冇試過有啲車站一人多,例如1000人喺月台等車
架火車到咗就唔識行,要等到400%或者試過1000%先會離開月台。
搞到啲火車全部都塞喺差唔多地方
其實呢個係咪bugs嚟?
一裝左park life 就唔知車站有幾多人等車
唔知邊個mod炒左
improved public transport ui 炒左
我屌
屌 人真係好犯賤
特價唔買 冇左先想買DLC
我試過重新load game 又冇問題
我試過唔得 唔知reinstall mod得唔得
我試過都係唔得
求救有冇填海專家?

話說我啱啱填完海想起個碼頭
但佢係咁話我要起喺海岸線上

個碼頭靜係識跟返未填海之前個海岸嚟起
依家填完又唔識跟住個新海邊嚟起個碼頭

但係明明個地形高度就同填海前一樣

有冇巴打知可以點先可以填完海之後可以跟返個新海域起個碼頭?
撳Play掣等十幾秒就得
填完海,有積水,所以未乾水填海地屬海一部分
set 好左路線未?
火車站要時間上落客好正常
多人開多幾個站吧
vehicle unbunching bug
車站過每周500人開多過唔過份
到依家都用唔熟啲mod
車站太密就會塞車
不過開多一條完全相同嘅路線
啲cims又未必搭繼續迫喺一條線

我而家就係用AVO加大中間節車箱嘅容量,等佢地上快啲,唔洗行幾分鐘去尾卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞