Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
搞掂左
我一路都覺得呢種passing station 得個樣, 因為你根本不能控制時間表, 跟本就做不到 passing.
想美化一下個畫面,要安裝咩mod,暫時用左daylight classic , clouds & fog toggler, no more purple,同埋有個map theme,新手玩左唔係好耐
巴打真係好有心機,不如做youtuber俾人睇下你點起
咩料
睇唔出同本身條軌有咩分別
圖本身就係link的窄軌
我意思係同隻game 預設嘅軌有咩分別講得差
built-in Vanilla路軌軌距係標準闊軌,link 內軌距係窄軌
但係隻game本身唔會定義1067定1435,只不過係圖像材質分別
你係咪喺架列車喺條路軌(路段)上面個陣先黎upgrade左條路軌

講起路軌,想問下點解啲火車淨係入中間條線,係咪我左右兩邊連唔到一齊
過站定停站?
過站的話,火車會行中間因為里數最短
停站,成個市唯一一個火車站,專係for旅客入黎玩
啲火車寧願喺中間條線排隊都唔入左右兩邊,拆過再起又係咁
隻game會唔會有第二集?
睇嚟係個asset本身問題
有啲多月台車站係會咁
啲城外火車會入死一條線
我諗係因為城外火車搵唔到path
有無啲火車站asset好用
本身就係諗住佢唔使打蛇餅,點知都係打蛇餅
個人覺得呢個最好
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=589761657&searchtext=
呢一類叫modular station
你起幾多個月台都得
每組月台都係獨立運作
所以比較少出現搵唔到path嘅問題
即係要砌積木咁自己起多幾條line?
係 而且要起喺平地
如果唔係會凹凸不平
成段路段有兩條路線,其中一條係唔停嗰個站咪即係pass囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞