Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
原來di車去到16384 di火車就會有斷卡情況
睇邊個,除咗 Realistic Population and Consumption 之外其他完全
冇得搞,呢個係佢個asset或者你架巴士asset問題。冇document清楚 bus bay 幾闊係作者責任,但你試咗覺得唔啱自己既就只可以同佢反映返,轉用第個先。UK roads texture ok。
又要重練
新手
想問有咩mod 需要裝?
而家只買左主程式
自己想玩日本風
做景要係你不係新手之後。

mod 既話, 首先要學 tmpe, move it. 呢d 必備mod 先。

然後日本風多數都有鐵路,玩下咩叫 mom, 之後先開始學做景。
岩岩買左industries dlc 唔識玩
明明我有成三千幾raw forest storage 但係得9噸攞去造紙 6噸攞去做planed timber 133噸直接export
但啲廠就成日嘈話唔夠raw material 可以點搞?
唔夠原材料佢會自己買架喎
個mod叫咩名?

明明啲倉都滿但係啲廠就話唔夠

去到最後一塊大空地
下面個城唔係格仔路網
但係又可以填滿晒建築物
點做到
Move it
Move it + RICO + Plop The Growables
plop到下世紀
我每次開game plop幾格就想收工
所以個save己經玩左半年

呢一堆路搞左個幾鐘
巴打我琴日都入左坑買,想問呢個map係邊隻?係workshop search hong kong有好多
作者有提供asset / mod list download 建日本郊區風
https://youtu.be/mHLCAcxiwkc
AI 有時好19
奉獻storeage 揀empty ,釋放貨品
我只可以做到佢一半...都唔知有無
佢連馬路啲marking都自己畫
要好留意周圍先可以有佢咁仔細
做到佢一半已經好靚
我覺得要有佢嘅效果,部機真係要夠勁
新手LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞