Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
168m 車站駅兩個extension ,15卡車無突
但個站點要擺係extension, d人要去尾卡上車既話會有排上...
d人淨係迫曬係extension個月台都唔好睇啦
個海填得好有心機
想問問巴打們
我個陣買完dlc入到game d車廠車牌變晒亂碼
有無巴打試過 點先改到
D設施變晒亂碼真係唔知咩黎...
個地圖工作坊down的
試緊自己改架16卡可以fit入 EX-MainStation-EX 組合
168m 車站駅兩個extension ,15卡車無突[/quote]
試整嘅過程中明白到我嘅諗法係無可能達成不過終於學識用extended assets editor黎加車卡

想睇下巴打你個長車站係點樣構成,同埋站點放邊

今日玩左兩個半鐘無save一弓
唔想做人了 放左好多心血
點解唔開autosave...死得都無咁甘
好耐無玩今日玩番
開左個新save玩到差唔多成萬人口
諗住沖涼再玩 熄左無save到 想死左去算了
總算起完香港主要既地方
玩cities skylines hong kong map 睇google map ,新界西北、中部有一大片平地,適合做個都心。現實就用晒低密度發展,九龍同港島北岸就超高密度
現實中大西北比班圍村佬霸哂啦
係,平時都唔覺
到我起個時先發現新界北個位放兩個九龍都放得到
下一步就係發展新界北,同埋收復左深圳起多一個市中心出黎
btw我起完之後先真心明點解現實屯門公路咁塞
同埋好搞笑咁我整左200幾條巴士線完全係仿香港
但係同現實始終真係好唔同
1. 乘客少到呀媽都唔認得
2. 又慢又多站既先最多人(咩72、170依d勁多,但74X、307依d得5,6條友坐)
3. 巴士最終會痴埋哂(同以前既simutrans一樣,只要冇總站set時間表,就會因為道路塞下塞下,最後全部會所有車痴埋一齊)

當然我知道cities唔係咁玩,巴士既作用同現實好唔同
而我整既每個區入面好多都有齊住宅同商業,所以又少左跨區既必然
所以整200條線出黎都只係過下手癮
現實外國長途公路跨區巴士係點定點同用coach 做,反而香港個鐘市區巴士係香港好少會行公路同站密。跨區長途,cims 會選搭火車同地鐵
有無巴打知咩事
D spa呀個堆dlc變晒code睇唔明..
無試過,你買咩dlc?

再畫新區道路網
裝返機之後玩俾mod kick住入唔到
,而家連game都入唔到

最恐怖係steam, software 入到但網頁版係都要話我密碼登入名稱錯
D路唔平
我記得有個MOD 禁條路其中三點會自動拉番平均條路
MOD叫咩名
冇記錯 Move it 有得smooth 返條路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞