Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike

火車係再長一級距離既運輸工具?
steam做緊特價
但諗緊買唔買埋dlc好
我覺得火車站真係唔需要多,應該係for城際用,好似鳩鐵咁
地鐵係城市裡面唔同社區嘅連結工具,例如旺角去沙田,中環去筲箕灣咁
沙田裡面嘅社區應該係用輕軌/巴士
請各位高手指正
其實無規定
只不過火車既佔地多,加減速比較慢(有mod可以set)
所以站距唔適宜太短

你鍾意既可以用電車跑長距離都得

隻game原意就係任你舞,唔會有固定公式
講得好。 你甚至可以整公共交通的城市tim. 其實,講來講去都係城市規劃既概念, 都唔一定要跟死既,除非你有強迫症要消滅交通塞。
>你鍾意既可以用電車跑長距離都得
可以(Interurban) streetcar suburb,有埋城市設計藍本同建築風格

輕軌testing
起路起到全紅
有無交通狀況個圖睇下?

Same here
唔買都好多野玩

買既就推薦green cities , industrial , mass transit
industries 真係必買
起條公路疏導下
諗住谷到咁上下人口 一鑊剷起曬 再起過
中間果兩條係高速出入城?
本身行高速既車會經過個十字路口
加埋左去右/右去左既車 變左好多車都會係果到等燈位?
試下打通兩條高速既位唔好咁近
或者放個intersection落去 等要出入城既車唔會經同一個十字位
咁鏟法咪仲痛苦

我用高架公路貫穿市區,暫時係得呢個位比較塞

暫時仲未有動力行出筲箕灣
咁樣起法肯定會紅,首先出入城個條路本來就會多車,最好就唔好入城,然後,應該起一d 路可以直過對面城,再起一 onramp off ramp . 最好做到 過,另一邊城既車龍同上高速既車龍分開。
環城公路?
玩左半日玩到五千幾人
慢慢掌握到
但想問娛樂場所係唔係得d公園?
無咩賭場,disco,等等?
還是係要另外買mod 先有?
賭場、disco 屬unique building
yeah ,呢個係第一步。 之後係分流近城交通同埋上落高速。
有冇啲mod可以擴闊劃區嘅距離
有時劃個區大啲
入面啲位就起唔到
又唔想隊條路入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞