Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
包咗 music radio 同 Content Creator Pack
想問下隻game對新手嚟講難唔難玩 見到特價想買

趁減價買左green cities同mass transit,但係點解車站個等車人數會顯示唔到?unsubscribe 左之後再subscribe 都係咁
另外劃分左資訊產業同自給建築之後住宅區條bar 變成零,但係又不斷有新屋起
等車人數好似係ipt2 問題
冇demand 咪會resident 變0
啱啱整番部window機
終於可以入坑
我unsubscribe左improved public transport再裝返都係咁,睇返個mod又無話同邊款DLC撞
但係點解無demand佢又識起新樓人口幾百幾百咁加架喎
好似你有劃左住宅區 有空地 就會有人搬入黎起樓
唔一定要有demand 顯示出黎先會起樓
顯示出黎好似係有demand 但你唔夠住宅地所以提你
呢d好難講架wo
有冇玩過呢類嘅game先?
買啦
新手有新手玩法 慢慢摸索啦
有咩問題上嚟問 實有人幫到你
上去woekshop 都有人話係有同樣問題
或者要等update
係架咩成日覺得無需求即使規劃左都無野起
起樓但無人住
又唔似,棟樓入住率最少都有5,6成,反而工商辦公區成日起完要等好耐先有人開始返工,明明工商需求條bar都唔細
另外想問下有啲起好好耐嘅社區,入住率都係8成左右,有無辦法可以增加入住率?
附近設施唔夠 吸引唔到人入黎住?
棟樓prop 出黎?
想問下有咩DLC係必買
設施唔夠唔係升唔到更高級咋咩
真係畫區
其實設計交通嗰時有冇人會用單軌+火車+地鐵嗰種?
成日想玩晒呢三種交通工具,但睇番收益又唔抵
我買完mass transit之後都係極少用佢啲交通工具
由其係纜車
棍問下 我裝完繁體中文mod之後就開唔到game
一開就彈
記住裝新果隻中文mod
如果裝左舊果隻要unsub左佢先
我琴晚奶過野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞