Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
Switch 有冇得download 類似workshop 嘅mod?
如果冇就唔建議。
仲有用Switch 玩呢啲game 應該冇pc 咁靈活
工商混合的話,
太大型會搞到成個區都塞死。
好似觀塘區咁

仲有隻game 差唔多都係玩交通為主
暫時仲未玩過飛機同船
永遠都係塞highway入城區嘅路口

你講一講都大概想像到工商混合會點塞
有冇人用airport roads mod 自己起機場?
我自己舖左runway同taxiway
機場用joaks international airport
唔知點解d飛機降落唔停低 即刻飛走
如果想玩得流暢嘅話,最少應該配備點樣嘅顯示卡?
如果你係小規模,工商業係幾好
因為近同快
但如果係大規模,大面積高密度商業區。
咁你就會出現呢個情況
所以,我建議你都係用啲時間放喺馬路度
我有個區域全商業咁滯,得2個出入口
但都冇試過塞貨車
而家極少路係塞車,
除咗幾個死人貨運火車站條長龍,
但嗰啲我又唔怕佢塞我個工業區,
俾佢慢慢塞
其實除咗要睇gpu 仲要睇埋cpu ram 先知會唔會玩得順
絲打介唔介意話俾我知你部腦嘅規格?等我都可以做個參考
amd ryzen 2700x@4.2GHz
16GB ram
Evga RTX 2070
去到10萬人都仲可以加速
呢個規格係自己砌定係原廠?如果係原廠嘅話你用緊邊部機?

利申電腦白痴
自己砌
如果電腦白痴想自己砌嘅話可以去硬件台問
唔該絲打
有無mod 整到全部都有需求?
個校園dlc玩到灰
本來諗住佢完sem我學生同吸引度都夠一完sem個學術作品一夠就升級
點知完sem前由二千幾個學生走剩百幾個學生又搞到升唔到級
我已經拆哂城市入面所有大學
同埋我係玩real time mod同埋擺咗個強子對撞機呢兩樣唔知係咩有影響
Demand master
如果係laptop 最少都要
cpu i5
ram 16gb
gpu 1050

擴建機場
點樣填到條海岸線咁直
用Quay

京王霸權
ching d 路手整定mod?
想問係咪有個電線mod 唔會佔格仔 之前清mod錯手del 左搵唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞