Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
"PERFECT"
佢識加 slip lnae 但drop咗條lane未必最好,而且單線轉左
、用錯 road asset
1. 隧道已經收埋咗底嗰層
2. 因為通常唔會噉起,起得 local-express lanes 就係要分開車流同junction/point,畀 express lane 獨立轉彎嘥錢嘥位,呢個只係搞笑示範 road hierarchy。
唔係好明,即係點
用無車時間過唔係就咁cancel 紅綠燈已經ok?
唔止,佢指 enter blocked junction,冇呢樣 roundabout 同 slip lane 都唔work
>drop咗條lane未必最好
加條右轉路落去時,正線真係有成條線車流轉右先好叉走嗰條線,如果驚倒塞就只應該加闊適當長度嘅正線做側線,唔使成段加闊
>單線轉左
嘩屌睇真啲佢冇解決到問題,你睇下最尾佢條轉左線一樣係倒塞去後尾塞死埋,應該做嘅係多線轉左同較交通燈
>用錯 road asset
唔知點解佢用vanilla條路,你見到有泊車位同中間係嗰個勁闊嘅中央帶,啫係佢自己都唔識嘢,嘥晒個位同解決問題嘅機會
總結:大部分內容錯誤示範
[edit]
>你睇下最尾佢條轉左線一樣係倒塞去後尾塞死埋
唔知你睇唔睇到,佢話"problem fixed"嗰度其實已經多咗架車cut唔到入去嗰段左轉線,唔知實際咩問題導致,但噉真係唔徹底
點樣加闊適當長度嘅正線做側線
其實佢十字路口由六線轉四線係唔係令到堆車變相要由好早開始cut線,令到個車流更加慢
https://youtu.be/MMCD1SHNUCY
高速巴士有火車時,客量如何?
有個癡線佬用隻Game整咗成個香港出嚟
https://lih.kg/1109561
唔知點解佢個地圖down完想load save

之後一路loding入唔到去
要subscribe同on 所有game的mod/asset
都係唔得已個存檔個耐個option都揀左
各位巴打好
最近睇中左呢隻game
不過好似唔支援intel顯卡
係咪真係會玩唔到?
玩到,不過frame drop 好勁,唔好期望可用開mod 同customized asset
留名 down緊
問個弱智啲問題

點解起左污水廠啲人仲話污水會塞 唔係將條喉再拉去抽水站就得架咩
污水排放量多過污水廠處理量
新手啱啱開始玩?
想問下點先可以決定工業區生產d咩
我見d人可以自己控制有咩工廠?
但駛唔駛拉條喉去埋佢地果到定駁去抽水站就得
Industries expansion
總之連埋左就得
其實有咩dlc推介買?
steam 竟然無特價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞