Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
push
用i9 9900k + 1080ti 4k全開都只係20fps
岩岩返到屋企
依個係NEO HONG KONG
不過steam工作坊係咪死左?
我搵到個網啦
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=456676570
依個同其他唔同既係可用地多左
不過你入遊戲時記得唔好用歐洲風,如果唔係D樓會好矮(雖然佢叫你dont change但唔洗理)
同埋想玩香港就下載哂香港既建築呀巴士呀車呀咁
steam workshop 又死
仲以為得自己個steam有問題

2700X都唔夠做
我2600x參考下 想問你幾多K 人口?
636xxx
原來隻game話咁快出左都差唔多四年
幾時update下堆code...
(至少推返高個limitation先, 樓都唔夠起)
一日不出 cs 2 都無可能。
mod 只做到unlimited tree
佢地整d limit 出來都係有d 理由既, 而家最勁既i7 fps 都不會高得去邊。 始終個engine 太差無得救。
唔可以咁講,始終出個陣時高階主流desktop仲係4C8T,個時開發引擎冇必要支援8線程以上

不過如果CS2只係換個新引擎去容許更多assets同市民活動(佈景板)應該冇咩人買帳
fps問題我覺得關Ram事
其實點樣先可以解決商業區無貨既問題?
已經較左舊城區 交通算暢順
雖然一個城市區只係set左一個火車貨櫃站 但依家係差唔多所有商業區都無貨
tmpe 幫到少少, 但是最終仍然係你點分d 車流。

其實都係一件幾煩的事,總之請係ai 不夠充明啦。

有少少似美國城市
我都有咁既問題揀左empty個倉都仲有存貨,但工廠又叫唔夠原料
好正常
你果邊係高密度,你唔玩中央分流或者開繞道既話本身一定會多車
但最大問題係你貪心將條路extend去球場果邊,變左右上高密度區既路要bear埋球場果區既traffic flow,爆左回吐,推番入highway grid lock就永不疏通
你仲要right hand traffic,D車由左邊落highway兜個圈去右邊球場,影響曬成個高密度區

我會斬左上區去球場條路,迫人由下方低密度區入球場
你鍾意既係下面起bypass過去都得,但我會推D人落去,唔會令佢地再迫係上面
我就係岩岩進入呢個坑
剩係砌屋苑同商店街已經有排玩

以前齋劃地一陣就砌好一區
依家就算唔係砌模型咁細緻,都要玩一日先砌好一個區仔
但好撚正,真係似一個城

上面有巴打問呢隻game有咩target
個target就係點砌一個有故事有運作又有外觀既城市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞