Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
steam特價$44.5
趁減價想買多個DLC,已有after dark同industries,有無巴打推薦邊隻好?
開左新地圖玩左三日又彈
array over index error
又要放棄啲心血
我想玩遊戲啊
起居作息交通

無名果d generic人係會無啦啦自己消失
見steam 特價, 想買,但有無咩基本mod 一齊買埋會好玩d?

買deluxe 同standard 又有咩分別?
mass transit
snow for tram.
呢堆DLC 邊個要買? 利申:第一次玩
買左basic先
最重要係邊啲mod好用
我見第一頁有mass transit 嘅mod, 咁係咪無需要買mass transit 嘅DLC?
無錯。
thanks 巴打, 咁我買住industrial 同snowfall 先

想問下after dark 係咪淨係夜晚d 光靚d?
係, 好似 無after the dark 直情無黑夜境, 另外,我覺得transit 都值得入手。
但係唔係有transit 嘅mod? 咁買transit 嘅DLC 係多左d 咩?
我都唔係記得好清楚, 但我記得好多地圖都會要求 mass transit for some reason
應該係個mod要求你有mass transit
我未玩過呢隻game
超超新手
準備入坑
入坑之後好快就無左一晚
剛剛買左主程式
想問下,上網見人可以起到日本城市,鄉村咁
要買咩mod ?
如果想起景 未必一定要買dlc
反而mod同assets比較重要
可以參考番頁頭條日本片個channel 有寫到佢用左咩mod
主要係move it, rico果幾個基本野+一大堆日本asset
太高難度啦, 你都係玩下原game 先, 做景呢野好難架其實。
okok
唔該巴打解答
我玩熟d先
新手問下
上網見人起路or水管係可一段起完可以係另一度開始起,而我就起完一段之後要連著起,要禁ESC起先重新禁道路工具起路先得。
唔知係咪有其他方法呢?

圖解:
上)起完一段路後
中)上網見人可以起完一段路就完
下)我,起完之後仲繼續有條擬建路連住mouse
想問下mass transit 個單軌同snowfall個輕軌有咩分別?
唔係好肯定你係唔係問緊呢樣野
起完一段right click 之後就可以係第二到開始
起彎路都岩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞