Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
Transport Fever 2 - Announcement Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=8zaV9Up9g6w
有冇巴打有買switch 版玩
原來電腦都有客運火車
一直以為得貨運列車
有,即係旅客,如果你無碼頭/機場,一係自己渣車,一係搭火車黎
E500mmc X 公屋大法好

試整日本小區,夠唔夠日本?
高密度幾似
呢隻主要係玩交通?城市建設方面係咪唔使理佢?
兩者都係日本風asset ,低密度住宅格狀道路係日本似乎唔多,高密度樓asset 太少
低密度鄉郊多,但係好少咁規律地畫格仔,如果不規則會似啲
高密度asset我都有dl,藍色頂嗰個係秋葉原吖嘛但選擇真係好少,所以成日重覆咁起

Suburban
(不過di屋似美國多)
d屋自己逐間逐間放?
係呀
佢原生嘅屋本身就係歐美style
個城市規模都做唔到亞洲城市咁啦
唔知點解入唔到game 有冇人都係咁
冇玩一排就咁
我之前都有試過自己放啲 mod 嘅樓,但係佢成日自動 upgrade 變翻原本啲核突樓

有冇巴打知點搞
mark as historical building

https://www.youtube.com/watch?v=qBW7XOmyRmk
Transport Fever 2 - Announcement Trailer

點解有啲建築有時夜晚唔識發光,有時又正常翻
有咩辦法可以減少渣私家車黎嘅旅客,已經有火車同碼頭,都仲有好多人渣車
強迫症人仕?
慣性填滿每一個grid
有無人知點填海先唔會水浸
次次整完都要水浸一次先可以入伙
我裝咗1900個asset 人口40000
CPU usage 70-90%
Ram 60%
但係勁疾
係咪即係關GPU事
挖深海床
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞