Cities:Skylines自由度最大建城遊戲(8) Industries 1.11.1-f4

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
你可以裝real time,揀all citizens are real
但部機要夠勁
活動人口數
打爆過,750人新幹線載得60人
Realistic pop都唔係真係好realistic
high density容量都係偏低

但無辦法,其實裝完已經對交通基建負擔好大
有mod
有random event同番放工
條線唔啱班契弟口味
相比起佢本身個設定已經好好架啦,以前一棟大廈得幾伙人住,一棟商廈得十幾個員工
我30k人口overload 4抽1120人N700
在來線E233每抽平均都有6成載客率
打爆citizen instance ,即使有過千人係月台,架車上到100 人都冇
即係點 唔太明
點睇citizen instance
即係隻game定左活動人口上限
好似係65000
無論你個城有100萬定50萬人口,都係得65000人郁緊
所以交通幾乎冇壓力
同埋無論嗰65000人有冇成功返到工,都有城市收入
tourist 計埋65000入面
唔洗番工都有收入
佢地已經達成左我人生目標
想買黎玩,有特價未
有好大影響

我商業區同住宅區分開喺唔同區域,只有高速公路同新幹線連接,CIMS要行商場就只能夠自己揸車去或者搭新幹線

所以我個save條新幹線長期overload
高速公路密度,班cims 自動打爆巴士、地鐵,巴士每星期人次過1500
佢本身架巴士載得30人,1500人真係塞爆馬路
ADL E500MMC大法好
我有dl呢個,不過都係得110人
即係依家係無mod可以強制增加活動人口?
所以一早當左佢係盤景咁玩
慢慢起慢慢裝飾 幫個城自己諗個發展諗個故事
裝左real time, 暫時未研究到佢個真實市民行為同遊戲原本市民行為有咩分別
有名,有行動日程
無名係無人生既紙牌人

不過上限係65535
行動日程即係去邊度返工咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞